Index Vakbarát Hírportál

Viperákkal támadt hat ember egy családra Szombathelyen

2023. május 10., szerda 11:18

Csoportosan, felfegyverkezve, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt hat embert vettek őrizetbe a rendőrök Szombathelyen − tudatta honlapján a rendőrség szerdán.

Hat embert vettek őrizetbe felfegyverkezve elkövetett csoportos garázdaság miatt Szombathelyen. A tájékoztatás szerint még április 30-án a „szombathelyi emlékműdombon” tartott rendezvényen fajult verekedéssé egy korábbról elhúzódó viszály két társaság között.

A rendőrök hat férfit hallgattak ki gyanúsítottként, őrizetbe vették őket, majd előterjesztést tettek letartóztatásukra.

Az MTI tudósítója különböző forrásokból úgy értesült, hogy két család között sorozatos nézeteltérések állnak a háttérben, melyek nyomán az elmúlt másfél hónap során előbb a Markusovszky Kórház területén, majd egy szombathelyi parkolóban is összecsaptak a szemben álló felek.

Az április 30-i, kétnapos majálisi rendezvényen egy többgyermekes családra támadtak rá viperákkal felfegyverkezett férfiak.

A szülőket gyermekeik szeme láttára olyan súlyosan bántalmazták támadóik, hogy később kórházi ellátásra szorultak, a dulakodás hevében pedig a család legkisebb gyermeke, egy kislány kiesett a babakocsiból.

Rovatok