Index Vakbarát Hírportál

Komoly konfliktus alakult ki Gulyás Gergely és Karácsony Gergely között a Facebookon

2023. május 11., csütörtök 19:56

A keddi napon egymásnak üzengetett Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere. A történetnek vélhetően lesz még folytatása.

Az ügy előzménye, hogy Karácsony Gergely nemrég bejelentette: a budapestiek dönthetnek a Lánchíd végleges forgalmi rendjéről, vagyis arról, hogy a felújítási munkálatok befejezése után visszaengedjék-e az autókat a legendás dunai átkelőre vagy sem.

A tárcavezető csütörtökön azt mondta, hogy szerinte az autómentes Lánchíd nem környezetbarát, mivel neki például a távolabb levő Erzsébet híd felé kellene kerülnie Kormányinfó után, hogy feljusson a Karmelitába.

Ez a megjegyzés megütötte Karácsony Gergely fülét, aki a közösségi oldalán azt írta, „itt az ideje, hogy a kormánypárti politikusok egy kicsit kiszálljanak az állami autókból, lélegezzenek nagyot, nézzenek körül, és vegyék például észre a budapesti közösségi közlekedést”.

Nagyot fognak csodálkozni. Rájöhetnek például, hogy szirénázás nélkül is gyorsan el lehet jutni még a várba is. Hogy segítsem ezt a felismerést, küldök BKK gyűjtőjegyet Gulyás Gergelynek, lehet vele menni a Lánchídon is. Meglátja, jó lesz

– tette hozzá bejegyzésében a városvezető.

Nem kellett sokat várni Gulyás Gergely reakciójára: a miniszter csütörtök este új posztot tett közzé a Facebook-oldalán, amiben a főpolgármestert szólította meg.

Tisztelt Főpolgármester Úr! A buszjegyet köszönöm, még nem kaptam meg. A személyes figyelmességen túl azt az ígéretet látom benne, hogy a fővárosi vezetés képes a BKV működését a jövőben is biztosítani. Ugyanakkor nekem a tömegközlekedés nem újszerű élmény, hiszen évtizedeken át használtam a BKV-t. Főpolgármester úr viszont nem ismeri a vezetés élményét, és vélhetően ebből erednek azok a döntései, amelyektől budapesti autósok százezrei szenvednek. Ezért engedje meg, hogy az ügy sürgősségére tekintettel figyelmébe ajánljam az S.O.S. Autósiskolát (Budapest, Hársfa utca). Bízom benne, hogy ezzel mind Önnek, mind a fővárosi autósoknak segítségére lehetek. Autós tanulmányaihoz egy buszjegy erejéig szívesen hozzájárulok

– írta a politikus.

(Borítókép: a Lánchíd. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok