Index Vakbarát Hírportál

Szexmunkára kényszerítette élettársát egy Heves vármegyei férfi

2023. május 12., péntek 15:28

Őrizetbe vettek, majd gyanúsítottként hallgattak ki a Heves vármegyei nyomozók egy 24 éves tarnazsadányi férfit.

A vád szerint a férfi 2022. novembertől kezdődően kényszerítette élettársát prostitúcióra. A jelenlegi adatok alapján a férfi internetes társkereső oldalon hirdette a nő szolgáltatásait, és az abból befolyt pénzt sajátjaként használta fel.

A nő többször próbált felhagyni a tevékenységgel, azonban a férfi fizikai bántalmazással kényszerítette a folytatásra, ezért a nő végül értesítette a rendőrséget.

A 24 éves férfit otthonában fogta el a rendőrség május 9-én, majd bűnügyi őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki. Továbbá előterjesztették a férfi letartóztatását, amelyet a bíróság a pénteki napon rendelt el – tették hozzá  – közölte a Police.hu.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok