Index Vakbarát Hírportál

Külföldi támadás érte az OTP rendszerét

2023. május 13., szombat 12:33

Szombat reggel leállt az OTP új internet- és mobilbankja, és a pénzintézet honlapja sem volt elérhető. Az OTP Bank közlése szerint a külföldről érkező támadást sikeresen elhárították a szakemberek.

Külföldről érkező túlterheléses támadás érte az OTP Bank digitális rendszereit – közölte az rtl.hu-val az OTP. 

A portál megkeresésére a pénzintézet elmondta, hogy a hibát elhárították, és a rendszerek megfelelően működnek. 

Hozzátették, hogy „rövid ideig az OTP Bank több digitális szolgáltatása részlegesen vagy egyáltalán nem volt elérhető”.

Az orosz agressziót támogató intézményekhez sorolták az OTP-t

Az OTP-t május 4-én adta hozzá az ukrán állami korrupcióellenes ügyészség (NAZK) ahhoz a listához, amelyen az orosz agressziót támogató külföldi intézményeket tartják nyilván. Az eset hátteréről itt írtunk részletesen

Az OTP Vállalati Kommunikációs Csoportja egy közleményt is eljuttatott az Indexhez, ebben tételszerűen felsorolták, hogy szerintük miért állít valótlanságot róluk az ukrán kormányszerv.

Szijjártó Péter felháborítónak és botrányosnak nevezte a döntést

Mint írtukSzijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter botrányosnak nevezte, hogy Ukrajna a háború nemzetközi szponzorainak listájára helyezte a semmiféle jogszabályt nem megsértő OTP-t.

A tárcavezető az európai uniós külügyminiszterek informális tanácsülésének szünetében hangsúlyozta, felháborító, hogy miközben Magyarország részt vesz abban a programban, amelynek keretében a blokk havonta másfél milliárd euróval támogatja Ukrajna működését, az ukrán nemzeti korrupciómegelőzési ügynökség nemrég „a nemzetközi háborús szponzorok” listájára helyezte az OTP Csoportot, amiért a pénzintézet továbbra is jelen van Oroszországban.

Hozzátette, hogy  amíg ezt nem vonják vissza, addig a magyar kormány „nagyon nehezen” tárgyal további áldozatokat kívánó szankciókról. 

Rovatok