Index Vakbarát Hírportál

Késsel támadtak egy ápolónőre a szekszárdi kórházban

2023. május 15., hétfő 15:16

Késsel támadt egy beteg egy ápolónőre a Balassa János Kórház traumatológiai osztályán. A nő életveszélyes sérüléseket szenvedett, operációra volt szüksége, jelenleg stabil az állapota. A támadót a kórház pszichiátriai osztályán kezelik.

Késsel támadt egy beteg egy ápolónőre hétfőre virradó éjjel a szekszárdi Tolna Vármegyei Balassa János Kórház traumatológiai osztályán, a nő életveszélyes sérülést szenvedett – közölte a kórház főigazgatója az MTI-vel.

Németh Csaba közleményében azt írta, a megtámadott munkatársuk súlyos sebesülése ellenére, lélekjelenlétének köszönhetően be tudott menekülni az ügyeletesszobába.

A támadót – egy a kórházban kezelt beteget – a vagyonőrök és más kórházi osztályok munkatársainak segítségével sikerült megfékezni. A késelést elkövető beteget jelenleg a pszichiátriai osztályon kezelik – tette hozzá a főigazgató. Tájékoztatása szerint az ápolónőt az éjszaka megoperálták, állapota stabil, és ma reggel már beszélni is tudtak vele.

Az ápolónő gyógyulásához a szekszárdi kórház és az Országos Kórházi Főigazgatóság minden segítséget megad – írta Németh Csaba. Debreceniné Farkas Edit, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek elmondta, a rendőrség életveszélyt okozó testi sértés gyanújával indított eljárást.

Rovatok