Index Vakbarát Hírportál

Gyűlöletcunami zúdult a mentősökre Gálvölgyi János esete óta

2023. május 15., hétfő 13:09

Az Országos Mentőszolgálat egy közleményt adott ki Gálvölgyi János esetével kapcsolatban, amiben azt írták: gyűlöletcunami zúdul rájuk azóta, hogy az ismert színész betegségével kapcsolatban mulasztást követett el a kollégájuk.

Gálvölgyi János a múlt héten lett rosszul, azonban a mentésirányító nem küldte ki hozzá az esetkocsit, így a művészt végül családja szállította kórházba. Később az Országos Mentőszolgálat belső vizsgálatot indított, és elismerték, hogy a kollégájuk hibázott. Azóta a rendőrség is nyomozást indított az ügyben.

Az Országos Mentőszolgálat hétfőn egy posztban írt arról, hogy a történtek miatt „gyűlöletcunami” zúdult rájuk.

„Az Országos Mentőszolgálat bajtársi közösségét 8500 elkötelezett életmentő alkotja, akiket egy nemes cél, a segíteni akarás köt össze. Munkájukra hivatásként tekintenek, amit a legmagasabb szakmai színvonalon szolgálnak a nap minden percében, tekintet nélkül a betegek társadalmi, vallási, etnikai vagy egyéb hovatartozására” – írták, majd hozzátették:

Egy ismert művész esete kapcsán vétett irányítói hiba miatt ezt most több médium is kétségbe vonta, és politikai támadást indítottak a mentőszolgálat ellen. Ezzel azt a hamis látszatot keltik, hogy a bajtársak nem tesznek meg mindent a betegekért, és megkérdőjelezik a mentők szakértelmét, amivel évente 1,2 millió rászorulónak segítenek.

„Az Országos Mentőszolgálat bajtársai továbbra is legjobb tudásuk szerint, lelkiismeretesen végzik munkájukat és segítenek minden rászorulónak” – zárták a bejegyzésüket.

Gálvölgyi János még mindig kórházban van, továbbra is úgy tudni, hogy az állapota súlyos, bár stabil. Kövesdi Péter újságíró, Gálvölgyi János veje legutóbb arról beszélt: a színművész továbbra sincs túl az életveszélyen. Kövesdi korábban egy véleménycikket is közölt az esetről.

Rovatok