Index Vakbarát Hírportál

Galambos Lajos házi őrizetbe kerülhet

2023. május 20., szombat 09:09

Galambos Lajos és ügyvédje újabb beadvánnyal fordult a hatósághoz: be akarják bizonyítani, hogy a zenésznek állandó ápolásra van szüksége, a börtön falain kívül. Úgy tudni, állapota nem javult, alig eszik, és sokat fogyott az elmúlt egy hónapban.

Május elején mentővel vitték Galambos Lajost a baracskai börtönből a berettyóújfalui központi kórházába. Bár a vizsgálatok után egyelőre visszakerült Baracskára, ügyvédje elmondása szerint nincs abban az állapotban, hogy a büntetését meg tudja kezdeni, így nagy valószínűséggel megszakítják azt. Ebben az esetben előfordulhat, hogy házi őrizetben üli le a rá jogerősen kiszabott büntetést.

A Bors információi szerint a mulatós zenész és az ügyvédje hétfőn eljuttatott a hatósághoz egy új beadványt, amelyben az áll, hogy véleményük szerint Galambosnak az általános állapota miatt állandó ápolásra van szüksége, amit a börtönfalakon belül nem tudnak számára biztosítani, márpedig alkotmányos joga megfelelő ellátáshoz jutni. 

A lap egyik informátora elárulta, hogy Galambos Lajos és ügyvédje otthonápolást kérelmezett. Azt is elmondta, hogy a zenész egészségügyi állapota semmit sem javult az elmúlt egy hónapban, sőt talán romlott is.

Lajos nem érzi jól magát, a betegsége kínozza, alig eszik, sokat fogyott

– tette hozzá.

Ahogy már ismert, a zenészt még 2022 decemberében ítélték el másodfokon három év hat hónap börtönbüntetésre áramlopásért. A bv. február 15-én várta volna a kijelölt kecskeméti intézetnél, ám a zenész nem jelent meg. Súlyos betegség alakult ki nála, és állapota nem javult az utóbbi időben. Védője korábban úgy nyilatkozott lapunknak, hogy a folyamatos stressz nemcsak a lelkét, de az egészségét is megviselte Galambos Lajosnak, aki április 26-án nem várt módon, mentőautóval érkezett a baracskai, Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetbe.

Ezt követően április 28-án már át is esett az egészségügyi vizsgálatokon, amire azért is volt szükség, mert a február 15-i bevonulását az egészségügyi állapota miatt halasztotta el.

Rovatok