Index Vakbarát Hírportál

Vasvillával támadtak a Google utcaképeket készítő autójára Somogy vármegyében

2023. május 24., szerda 07:08

Balatonőszödön, még márciusban történt az eset, aminek következtében megrongálták a Google utcaképeket készítő autóját. Az 51 éves férfi nem szerette volna, hogy kép készüljön róla, így a keze ügyébe kerülő vasvillával ment neki az autónak.

Korábban megírtuk, idén tavasszal újra felbukkannak a magyar utakon a Google Utcakép autói. A következő hónapokban az ország számos pontját, köztük Sopront, Szekszárdot, Mezőtúrt, Szentest, Tapolcát, Karcagot, Baját és Miskolcot is érintik.

Az idei bejárás fő célja a Google szerint a Google Utcakép városokról és azokat összekötő utakról készített fotóinak frissítése a Google Térképen. 

A következő hónapokban az ország számos pontját érintik. Az idei bejárás fő célja a Google Utcakép városokról és az azokat összekötő utakról készített fotóinak frissítése a Google Térképen.

Az elmúlt hetekben Kaposváron tűnt fel a fényképeket készítő autó, sokan le is fényképezték. Azonban nem volt mindenhol örömteli a fogadtatás, a Balaton környékén megtámadták az autót a Sonline információi szerint.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság a lapnak adott tájékoztatásából kiderült, valóban történt ilyen eset. Balatonőszöd belterületén, 2023. május 22-én 11 óra körül az akkor még ismeretlen tettes sérelmezte, hogy egy utcaképet engedéllyel rögzítő kamerás autó felvételeket készített a környékről.

Az autó vezetőjét félreállította, ingerülten kérdőre vonta, majd a nála lévő vasvillával megrongálta a kamerarendszert, amely működésképtelenné vált.

A sértett ezt követően értesítette a rendőröket, akik az agresszív férfit rövidesen elfogták és előállították a siófoki rendőrkapitányságra. A nyomozók az 51 éves balatonőszödi férfit rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Az eset valószínűleg nem jelenik meg a Google utcaképein.   

A Google Street View márciusi közleményében hangsúlyozza, a személyes adatok védelméhez való jogok érvényesülése érdekében a közzétételt megelőzően speciális eljárás alá vetik a képeket, amely elhomályosítja az emberek arcát és a rendszámokat, így azok nem lesznek beazonosíthatók.

Rovatok