Index Vakbarát Hírportál

Minden nyomot a helyszínen hagytak a felvidéki vállalkozó feltételezett gyilkosai

2023. május 24., szerda 10:56

Közös sajtótájékoztatót tartott a szlovák NAKA és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) a meggyilkolt csicsói vállalkozó ügyében kedd délután a Teve utcában. Szlovák lapértesülések szerint minden nyomot otthagytak az elkövetők a helyszíneken.

Kegyetlen, előre kitervelt gyilkosság áldozata lehet Szűcs Tibor felvidéki magyar vállalkozó. A férfi május 2-án tűnt el, utoljára Komáromfüss (Trávnik) községben látták, onnan indított egy hívást. A rendőrség nagy mennyiségű vért talált a család komáromfüssi házának teraszán. 

Szlovák lapértesülések szerint három férfi betörte a koponyáját, majd a megcsonkított holttestét Magyarországon ásták el. Fekete Audi Q7-esét Pápa környékén találták meg a hatóságok, már kiégett állapotban.

K. E. jelenleg Szlovákiában, míg Sz. L. Magyarországon más ügyek miatt van letartóztatásban. A két férfin kívül az üggyel kapcsolatban még egy személyt köröz jelenleg is a magyar rendőrség, Sárközi Gergelyt.

A férfi veszélyes, és fegyverrel rendelkezik. Kérjük, aki hollétéről tud, az mielőbb értesítse a rendőrséget, és hívja a 112-es segélyhívót, írja közleményében a KR NNI a férfi körözési fotójához

Hiába a kegyetlen gyilkosság, a szlovák Startitup beszámolója szerint minden nyomot otthagyott a három férfi a helyszínen. 

A lap úgy tudja, hogy K. E. azzal az ürüggyel hívta át magához Szűcs Tibort, hogy kifizeti az adósságát. A helyszínre érkezett Sz. L. és Sárközi Gergely is, utóbbi egy Peugeot autóval elvitte a háztól K. E. barátnőjét és gyerekét, hogy együtt elintézzék a nagybevásárlást.

Szűcs Tiborra a ház teraszán fegyvert szegezett rá Sz. L., majd dulakodni kezdtek. Valamilyen tompa tárgy végül brutálisan szétzúzta a felvidéki vállalkozó koponyáját, ebbe halhatott bele. Az emberölés nyomait az elkövetők hanyagul takarították fel, több helyen is vérnyomokat hagytak a teraszon. Többek között azon a fólián is, amibe beletekerték Tibor testét. 

A férfi Audi Q7-esét ezek után Sz. L. és K. E. Magyarországra vitték, utánuk ment Sárközi Gergely a saját autójával, benne Szűcs Tibor holttestével. Az értesülés szerint Sárközi útközben megállt egy magyar benzinkúton, hogy vegyen egy kanna benzint, és az üzemanyagért egy vérfoltos pénzzel fizetett. 

Sz. L. és K. E. egy félreeső helyen felgyújtották az Audit, míg Sárközi nem messze egy bozótosba dobta a holttestet. Két nappal később Sz. L. és K. E. vásárolt némi szerszámot, és azokkal elásták Szűcs Tibor maradványait. Végül az ásókat csak bedobták a bokrok közé. 

(Borítókép: police.hu)

Rovatok