Index Vakbarát Hírportál

Új funkciókkal bővült a BKK alkalmazása

2023. május 25., csütörtök 11:30

Frissítette a BudapestGO alkalmazását a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Két ikon megújítása mellett egyszerűbb lett a jegyhasználat, és gyorsabban elérhető a járműről tervezés funkció.

Az ügyfelek visszajelzései alapján végzett frissítésnek és finomhangolásnak köszönhetően május 25-én, csütörtökön egy újabb alkalmazásverziót adott ki a BKK. Akiknek nincs beállítva az automatikus frissítés, azoknak az új funkciók aktiválásához frissíteniük kell az applikációt.

Egyszerűbb digitális jegybemutatás: mostantól a korábbinál kifejezőbb, új ikon segíti a felhasználókat ebben. A digitális vonaljegyet minden felszálláskor érvényesíteni kell a járművek ajtaja mellett található kódmatricák beolvasásával, valamint a metróbejáratnál. A napijegyeket és a bérleteket az első ajtós felszállási rend szerint közlekedő járatokon, illetve ellenőrzés esetén szükséges felmutatni.

Tovább javult a járműről tervezés: a frissítésnek köszönhetően a BKK ügyfelei már az útvonaltervezés elején jelezhetik, hogy épp egy járaton utazva terveznek. Ez azért hasznos, mert az alkalmazás így adja a legpontosabb információt az érkezési időpontról.

Megújult a funkció ikonja, hogy a BKK járatain utazók könnyebben megtalálják ezt az egyedi lehetőséget, amelynek köszönhetően valós, percre pontos adatot kapnak az érkezésükről, mert az útiterv megadásakor az alkalmazás figyelembe veszi, hogy az utas már a járművön tartózkodik. Tehát például nem irányít el gyalog a következő megállóig, vagy nem akar felszállítani a következő járatra – írták közleményükben.

Rovatok