Index Vakbarát Hírportál

A szlovákiai buszbaleset utolsó sérültje is megérkezett Magyarországra

2023. május 26., péntek 17:58

Menczer Tamás külügyi államtitkár közösségi oldalán arról tájékoztatott róla, hogy a szlovákiai buszbaleset utolsó sérültje is megérkezett Magyarországra. Immáron 16 sérült érkezett Magyarországra az OMSZ szervezésében.

Menczer Tamás Facebook-oldalán számolt be róla, hogy a szlovákiai buszbaleset utolsó sérültje is megérkezett Magyarországra.

Köszönöm az Országos Mentőszolgálat profi munkáját! Az OMSZ szervezésében 16 sérült érkezett Magyarországra, 4 beteget légi, 12 beteget földi egységek szállítottak. Köszönöm a szlovák orvosok, ápolók és a kiutazó magyar ápolók munkáját is! A sérülteknek gyógyulást kívánok

– írta közösségi oldalán Menczer Tamás.

Buszbaleset a D2-es autópályán

Mint ismert, a busz egy kamionnal ütközött össze a D2-es autópályán. A járművön miskolci és budapesti nyugdíjasok utaztak, összesen 59 sérültje volt a balesetnek – 13-an súlyos sérülést szenvedtek, egy ember életét vesztette. A balesetet vélhetően az okozta, hogy a magyar busz sofőrje elaludt az ütközés előtt

A baleset könnyű sérültjei másnap délelőtt indulhattak vissza Magyarországra, őket mentesítő járatokkal szállították haza. Közülük többen szorultak kórházi kezelésre. A súlyos sérülteket Pozsonyban látták el, több életmentő műtétet is el kellett végezni.

A szlovák rendőrség nemrég ismeretlen tettes ellen indított büntetőeljárást. Menczer Tamás ezzel összefüggésben arról beszélt, a szlovák büntető törvénykönyv szerinti általános veszélyeztetés bűntette miatt indult az eljárás. Hozzátette, a baleset pontos okai és a vétség mértéke további szakértői vizsgálat és szakértői bizonyítás tárgya lesz, így egyelőre nem gyanúsítottak meg senkit.

Rovatok