Index Vakbarát Hírportál

Újra támadnak a vérvarjak, csapdákkal védekezik a XIII. kerület

2023. május 26., péntek 14:28

Varjúcsapdákat helyeztek ki a kerület több pontján, mivel több varjútámadásról is érkezett hír az elmúlt időszakban. Volt, akit a támadás után erősen vérző feje miatt kórházba is kellett vinni. A fenti indokok miatt a csapdák elhelyezése mindenképpen szükséges volt – írta a XIII. kerületi önkormányzat a hivatalos Facebook-oldalán.

Bejegyzésük szerint a varjak ilyentájt azért agresszívek, mert a fiókáikat védik. Nem tűrik az embert, de még a kutyákat se nagyon fészkeik közelében. Ezért kiemelték: jobb elkerülni a költőhelyüket, azok közelébe senki ne menjen.

Varjútámadást megelőzni szinte lehetetlen, kivédésére azt javasolják madarászok, hogy forduljunk szembe az állattal, ha van a kezünkben például szatyor vagy esernyő, azzal suhintsunk felé, és közben többször kiáltsunk rá. Erre minden valószínűség szerint leáll, elszáll a támadó

– jegyezték meg.

A befogásra alkalmazott eszköz az úgynevezett Larsen-féle élőcsapda. Egyszerre több példányt is be lehet fogni vele. Az élőcsapdát kifejezetten dolmányos varjak és szarkák befogására tervezték – tették hozzá.

Rovatok