Index Vakbarát Hírportál

Vezetés közben ájult el a sofőr, ripityára törte a Bécsi úton parkoló autókat

2023. május 28., vasárnap 11:52

Vezetés közben rosszul lett egy férfi, elájult, majd több parkoló autónak is nekiütközött. Az egyik jármű mellett ketten is álltak, egyikük ugyan megsérült, de nem komolyabban. Az elájult férfit kórházba vitték.

Szombat késő délután egy 23 éves férfi Volvo S60-as autójával hajtott a Bécsi úton, a városból kifelé. A Pomázi utat elhagyva az Óbudai temető mellett haladt, amikor a 296. szám előtt hirtelen rosszul lett, és elájult – derült ki a baleset-info.hu beszámolójából.

A férfi a kormányra borult, a lába pedig valószínűleg a gázpedálon maradt, amelyet tövig benyomhatott, ugyanis a Volvo nagy sebességgel áttért a bal oldalra. Szembejövő járművel ugyan nem ütközött, ám a közelben lévő autókozmetikánál parkoló autók nem úszták meg a csattanást.

Először a műhely bejáratához lökte az épület előtt álló Opel Astrát, majd teljes erővel beleszállt a mellette álló Toyota Corolla Verso bal oldalába. A nagy erejű becsapódás hatására a mögötte parkoló autónak ütközött.

A Baleset-info szerint az Opelt alig néhány perccel korábban hozta vissza egy potenciális vevő, mivel éppen eladásra kínálták. A tulajdonos és a vevőjelölt éppen az autó mellett beszélgettek, amikor a Volvós becsapódott, a potenciális vevő keze meg is sérült, de nem súlyosan, így őt nem kellett kórházba vinni.

A Volvo ezután sem lassult le, megpördült, és visszasodródott a Bécsi útra, majd jóval távolabb, az út közepén állt meg. A sofőr vélhetően nem volt bekötve, ami miatt megsérült, rosszullétével együtt pedig indokolt volt, hogy beszállítsák a kórházba. 

A fővárosi hivatásos tűzoltók kivonultak a helyszínre, áramtalanították a Volvót, majd lehúzták az útról – később a Toyotát is.

Rovatok