Index Vakbarát Hírportál

Második világháborús magyar légibombát találtak Budapesten

2023. június 5., hétfő 13:42

Markolókanállal emeltek ki nagy méretű feltételezett robbanótestet egy fővárosi, Szeréna úti építkezésen az ott dolgozó munkások – számolt be közösségi oldalán a honvédség tűzszerész ezrede. A kiérkező tűzszerészek parancsnoka megállapította, hogy egy második világháborús eredetű, 50 kilogrammos magyar gyártmányú légibomba került elő, biztosított oldalgyújtó szerkezettel.

Második világháborús magyar légibombát találtak a főváros II. kerületében, a Szeréna úton; a robbanóeszköz kiemelésének idejére a rendőrség kétszáz méter sugarú körben lezárta a területet – tájékoztatta a Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred kommunikációs tisztje az MTI-t hétfőn.

Gajdos Milán főhadnagy elmondta: a Szeréna úti építkezésen egy markolókanál emelte ki a földből a robbanótestet. A tűzszerész járőrparancsnok megállapította, hogy egy második világháborús, 50 kilogrammos magyar gyártmányú légibomba került elő, biztosított oldalgyújtó szerkezettel.

FRISSÍTÉS:

Elszállították a második világháborús magyar légibombát a főváros II. kerületéből, a Szeréna útról – tájékoztatta a Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred kommunikációs tisztje az MTI-t hétfőn.

Gajdos Milán tájékoztatása szerint a robbanóeszközt beemelték a tűzszerész gépjármű rakterében, és rendőrségi biztosítással elszállították, hogy megsemmisítsék. A rendőrség a kiemelés idejére elrendelt lezárást feloldotta.

Rovatok