Index Vakbarát Hírportál

Karácsony Gergely nagy bejelentést tett a jövőjével kapcsolatban

2023. június 9., péntek 21:42

Karácsony Gergely főpolgármester úgy döntött, jövőre is vállalja a megmérettetést, és indul az önkormányzati választásokon.

Karácsony Gergely közösségi oldalán jelentette be, hogy jövőre újra indul a főpolgármester-választáson. Hivatalos Facebook-oldalán azt írta, vállalja a megmérettetést.

Napra pontosan egy év múlva lesz az önkormányzati választás. Egy év múlva együtt megőrizzük Budapestet szabadnak, sokszínűnek, szolidárisnak, európainak, demokratának és zöldnek. Ezért vállalom újra a megmérettetést a főpolgármester-választáson

– fogalmazott bejegyzésében Karácsony Gergely.

Karácsony Gergely már korábban is beszélt arról, hogy ő lesz az, aki megnyeri a 2024-es főpolgármester-választást, és segíti a pártokat, hogy a kerületekben is sikeresek legyenek. Míg egy másik alkalommal úgy fogalmazott, arra készül, hogy 2024-ben nagyobb arányban nyerik meg a választást, mint 2019-ben.

Karácsony Gergely akkor úgy fogalmazott, az egyeztetésekkor pártállástól függetlenül a legtöbb ellenzéki politikusnak tetszik a főpolgármesternek az az ötlete, hogy

A KÖVETKEZŐ ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSON JOBB LENNE, HA NEM PÁRTOK JELÖLTJEIKÉNT INDULNÁNAK AZ ELLENZÉKI POLITIKUSOK, HANEM EGY ERNYŐSZERVEZET ÉGISZE ALATT.

Karácsony szerint a pártoknak is az az érdekük, hogy ez megvalósuljon. Beszélt arról is, hogy ez egyfajta lehetséges válasz lenne arra a problémára, hogyan lehetne az európai parlamenti választáson egymással versengő pártoknak az önkormányzati választáson együttműködve sikert aratniuk.

Egyébként ma úgy áll, hogy ez nagyon kemény küzdelem lesz az ellenzéki pártok között, nagyobb, mint a Fidesz és az ellenzék között, és ez a küzdelem nem veszélyeztetheti az önkormányzati sikereket

– fogalmazott a főpolgármester korábban.

Karácsony Gergely úgy véli: egy budapesti fókusszal működő, lokálpatrióta ernyőszervezetre van szükség, szerinte ez 2019 egyik fő tanulsága. Hozzáfűzte: sokan vannak, akik nagyon szívesen részt vesznek egy önkormányzati kampányban, de a pártokra nem adnák le a voksukat, mert ezt már túl erős kötődésnek érzik.

Rovatok