Index Vakbarát Hírportál

Elérte az orvoshiány a Péterfy-kórházat, szünetel a kardiológiai szakrendelés

2023. június 9., péntek 16:02

Az elmúlt időszakban egyre többen jelezték, hogy nem elérhető a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet kardiológiai osztálya. Némi utánajárás után Erzsébetváros polgármesterét, Niedermüller Pétert az intézmény arról tájékoztatta, hogy orvoshiány miatt szünetel az ellátás, a betegeket másik intézménybe irányítják.

„Az orvoshiány elérte a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézetet is” – közölte Facebook-oldalán Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere.

A DK politikusa azt írta: az elmúlt időszakban többen jelezték nekik, hogy a kardiológia szakrendelés körül valami probléma van. Később a kórháztól azt a tájékoztatást kapták, hogy november végéig szünetelni fog az említett ellátás, és a betegeket másik intézménybe irányítják.

Az ok nem más, mint az orvoshiány.

„2019 óta közel 90 millió forint támogatást nyújtottunk a kórháznak, segítettük a különböző felújításokat, hozzájárultunk az eszközök beszerzéséhez, segítjük a műtők fejlesztését, de az orvoshiányt mi nem tudjuk megoldani, ez a kormány feladata” – jelentette ki Niedermüller Péter, kiemelve, hogy a Péterfy-kórház „különleges” helyzetben van, új igazgatója ugyanis a Belügyminisztérium helyettes államtitkári posztját hagyta ott ezért az állásért.

„Tekintettel erre az a legkevesebb, amit elvárhatunk az igazgató úrtól, hogy sürgősen felkeresi a régi-új főnökét, Pintér Sándort és az erzsébetvárosiak érdekében nagyon gyorsan megoldják a helyzetet!” – tette hozzá a polgármester.

Varga Mihály szerint jó irányba tartunk

Mint megírtuk, Niedermüller Péter tájékoztatásával egy napon Varga Mihály is beszámolt jó néhány egészségügyet érintő kérdésről.

A pénzügyminiszter hosszan sorolta, hogy a kormány az elmúlt években hány kórházat, rendelőintézetet, mentőállomást újított fel, de kitért arra is: a kormány folytatja a kétlépcsős szakdolgozói béremelési programot, az idei júliusi 18 százalékos emelés mellett a jövő évi költségvetési tervezetben erre 200 milliárd forint áll rendelkezésre.

Rovatok