Index Vakbarát Hírportál

Büdös, sárga színű víz folyik a csapból egy magyar településen

2023. június 9., péntek 06:22

Büdös és sárga színű víz folyik a csapból a Baranya megyei Szigetvár egyik városrészében már lassan egy éve, ami csaknem ötezer embert érint. Az ügyet perre is vihetik.

Körülbelül egy évvel ezelőtt Szigetvár nyugati városrészében rendszerfejlesztést végeztek a hálózaton egy állami beruházás keretében, amitől azt várták, hogy európai szintű lesz a víz minősége. Azonban pont az ellenkezője valósult meg: ihatatlanná vált az ivóvíz. A probléma csaknem ötezer embert érint – derült ki az ATV Híradó riportjából.

Az egyik helyi lakos közölte, hogy a rossz minőségű csapvíz miatt lassan 11 hónapja kénytelen lajtos kocsiból venni az ivóvizet.

Nagyon bűzös, kellemetlen szaga van, ezt lehet mondani az ivóvízre, és nagyon rossz színe van, minden sárga lesz tőle

– nyilatkozta.

A lajtos kocsinak elérhetőnek kellene lennie a város lakói számára, ám az ATV stábja a helyszínen azzal szembesült, hogy 690 család minden másnap vételezhet vizet, mert csak akkor jön a tartályautó, ami jelenleg szervizben van. Most egy kisebb autó járja a város utcáit. A szolgáltató azonban mindössze egy lajtos kocsival rendelkezik, így sok szigetvári lakosnak naponta 300-400 métert kell gyalogolnia az ivóvízért.

Pogács Anna önkormányzati képviselő elmondta: vannak kezdeményezések, hogy esetleg pertársaságot hoznának létre és más módon is kifejeznék elégedetlenségünket. Vass Péter polgármester közölte, hogy nyolc hónapja tart a próbaüzem, és ígéretet tett arra, hogy csak akkor fogja jóváhagyni a teljesítést, ha egy független labor igazolja, hogy iható víz folyik a csapból a városban.

Rovatok