Index Vakbarát Hírportál

A győri polgármester Borkai Zsolt újraindulásáról: Aki oldalra néz, az elveszíti a versenyt

2023. június 10., szombat 06:14

Annak, aki nyerni akar, mindegy, hogy ki az ellenfél – így reagált Dézsi Csaba András, Győr polgármestere arra a hírre, hogy a korábban szexbotrányba keveredett Borkai Zsolt úgy tervezi, ismét elindul a polgármesteri székért.

Mint arról korábban beszámoltunk, Borkai Zsolt egy interjúban fogja bejelenteni, hogy jövőre függetlenként indul Győr polgármesteri tisztségéért.

A politikus, aki a 2019-es önkormányzati választás finisében keveredett botrányba, az ATV Heti Napló című műsorában – amely vasárnap kerül adásba – Sváby Andrásnak azt mondta:

Erős az indíttatásom, hogy megmérettessem magam a polgármesteri székért.

Mint ismert, jelenleg Dézsi Csaba András Győr polgármestere. A városvezető elődje újraindulását a Telexnek kommentálta, méghozzá több sportos hasonlattal is élt. 

Először azt mondta, hogy „ha valaki nyerni akar, annak teljesen mindegy, ki az ellenfél”, majd kijelentését egy úszós hasonlattal is nyomatékosította, úgy fogalmazott, hogy „aki oldalra néz, az elveszíti a versenyt”.

Arra a kérdésre, hogy elindul-e a jövő évi választáson, úgy felelt:

Hogy ki indul el a Fidesz színeiben, azt Orbán Viktor miniszterelnök úr fogja eldönteni

– jelentette ki.

Dézsi Csaba András beszélt továbbá arról is, hogy van-e összefüggés aközött, hogy az elmúlt időszakban több említést is tett arról, hogy Borkai Zsolt mi mindent hagyott rá a városra.

„Nem érzem a különbséget, hisz a kezdetektől mondtam ezt, amikor egy-egy probléma előjött. Mondtam akkor is például, amikor szembesültem azzal, hogy vannak olyan városrészei Győrnek, ahol nemhogy parkoló, de még járda sincs. Ez összefügg azzal, hogy korábban a vállalkozók azt építhettek, amit csak akartak” – válaszolt a kritikára a polgármester.

Rovatok