Index Vakbarát Hírportál

Latorcai Csaba szerint kereszteket kell állítani a békéért

2023. június 10., szombat 17:48

A KDNP ügyvezető főtitkára, Latorcai Csaba arról beszélt, hogy a béke érdekében keresztállításokra van szükség az ország falvaiban és városaiban egyaránt. Hozzátette, a kereszténység a világon a legüldözöttebb vallás, amelyet szerinte most az Európai Uniótól kell megvédeni.

„Biztatok arra mindenkit, hogy követve őseink évszázados hagyományát, állítsunk új, modern kereszteket az utak mentén, a falvakban, a városokban, állítsunk minél több keresztet a békéért” – mondta a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, területfejlesztési miniszterhelyettes Máriabesnyőn szombaton.

Latorcai Csaba a felújított máriabesnyői trianoni kereszt ünnepélyes megáldásán arról beszélt, hogy az Európai Unió bürokratái olyan gazdasági bevándorlókat akarnak erőszakkal betelepíteni, akiknek semmit nem jelent a keresztény kultúránk, sőt sokuk nem olyan rég még fizikailag is üldözte a keresztényeket a Közel-Keleten. Az EU erről szóló döntéséről az Index részletesen is beszámolt.

Ígérem, nem fogjuk hagyni, hogy migránsokkal árassza el Magyarországot az európai baloldal és velük összefogva a dollárbaloldal

– fogalmazott a miniszterhelyettes, aki egyben arra biztatott, hogy országszerte folytassuk közösen a keresztek örökbefogadását, felújítását.

Latorcai Csaba, aki egyben a KDNP ügyvezető főtitkára is, beszélt arról, hogy a kereszténység a világon a legüldözöttebb vallás. „Keleten és Nyugaton is a politika legmagasabb szintjein érzékelhető a vallásukat gyakorlókkal szembeni ellenérzés, ellenséges érzület” – tette hozzá.

„Az európai civilizáció védelmezőivé váltunk”

Gaal Gergely, a KDNP Pest vármegyei elnöke az elmúlt ezer év történetét idézve rámutatott, Szent István király elkötelezte a magyarságot az európai keresztény civilizáció mellett, amelyben mi, magyarok nagyon fontos küldetést vállaltunk.

Az európai civilizáció védelmezőivé váltunk, és lettünk ma is. Ebben a vonatkozásban a jövőben is van feladatunk

– fűzte hozzá Gaal Gergely. A felújított keresztet megáldotta Virth József kapucinus atya, a máriabesnyői bazilika minor plébánosa.

Rovatok