Index Vakbarát Hírportál

Tíz kilométeres a torlódás, több motoros ütközött az M1-esen

2023. június 21., szerda 18:09

Halálos motorbaleset miatt szerda délután lezárták az M1-es autópályát Gönyűnél. Egy másik szakaszon tömegkarambol történt.

Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán szerdán egy motoros a belső szalagkorlátnak ütközött, és a helyszínen életét vesztette, a pályát a gönyűi kereszteződéstől lezárták, a forgalmat az 1-es útra terelik – közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Racsné Galambos Gréta tájékoztatása szerint a Budapest felé vezető oldalon a 98-as kilométernél is baleset történt, itt több jármű ütközött össze. Az autósok Bana-Bábolna érintésével vagy az 1-es számú főúton kerülhetik el a lezárt szakaszt, és a bábolnai lehajtónál térhetnek vissza az autópályára.

Több motoros ütközött

Az Útinform arról ír, hogy az M1-es autópályán a főváros irányába a Nagyszentjános–Bőny-csomópontnál,

a 97-es kilométernél több motoros ütközött össze. a forgalmat a rendőrség leállította.

A Nagyszentjános–Bőny-csomópontban a járműveket leterelik az autópályáról. A torlódás meghaladta a 10 kilométert.

Aki teheti, Győr elkerülő szakaszán, a 112-es kilométernél lévő Győrszentiván csomópontban térjen át a Bőny–Bana–Bábolna közötti összekötő útra – javasolták.

Tovább nehezíti az előrejutást a főváros irányába a Nagyszentjános/Bőny csomópont térségében a 104-es kilométernél, hogy összeütközött két személyautó és egy teherautó is. A forgalom csak a leállósávon halad. Itt is torlódásra kell számítani.

Aki még teheti, akár a több kilométeres kerülőúton a Győr/81-es főút/Székesfehérvár útvonalon az M7-es autópálya felé kerülhet.

Frissítés: Feloldották az útlezárást az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán a Nagyszentjános-Bőny csomópontnál, ahol korábban halálos motorbaleset történt – írta az Útinform a honlapján szerda este.

A tájékoztatás szerint a baleset helyszínén újra mindkét sáv járható, de még jelentős, több kilométeres a torlódás.

Rovatok