Index Vakbarát Hírportál

Nem nyomoznak tovább a bankrobbantás és a gépfegyveres támadás ügyében

2023. július 17., hétfő 07:01

A rendőrség felfüggesztette a nyomozást a 2007-es Teve utcai gépfegyveres támadás, valamint a 2014-es Lehel utcai bankrobbantás ügyében. Eddig nem akadtak sem a fegyveres elkövető, sem a robbantó nyomára, de a legmagasabb nyomravezetői díj továbbra is érvényben van.

Az Országos Rendőrfőkapitányság az RTL megkeresésére megerősítette, hogy felfüggesztették a nyomozást 16 évvel ezelőtti Rendőrpalota elleni támadás és a 9 éve történt Lehel utcai bankrobbantás ügyében. Azóta sem akadtak az elkövetők nyomára.

2007 februárjában a Teve utcában, a rendőrség székházában lövések dördültek. A Róbert Károly körút túloldaláról lőttek, feltehetőleg egy Kalasnyikovval. Ugyan több ablak is betört, és 10 milliós kár keletkezett, de senki sem sérült meg. 

2014 januárjában a Lehel úti bankfiók előtt történt robbantás. A térfigyelő kamerák végig rögzítették az eseményeket, felvették, hogy egy motoros a bank elé sétált, majd a bejárathoz tett egy csomagot, ami néhány perc elteltével felrobbant. Az eseményeknek egy szemtanúja is volt, a motoros ugyanis a robbantás előtt elküldött a helyszínről egy hajléktalant.

Az ORFK az RTL-nek azt is megerősítette, hogy jelenleg a legmagasabb, 10 millió forintos nyomravezetői díj van érvényben mindkét ügyben. Azt viszont nem közölték, hogy legutóbb mikor érkezett bejelentés a két támadással kapcsolatban.

Rovatok