Index Vakbarát Hírportál

Egy magyar fesztivál közepén akart drogot eladni egy amatőr díler

2023. július 18., kedd 12:12

A rendőrök három kábítószer-kereskedőre és -fogyasztóra is lecsaptak Nógrád vármegyében szombaton.

Az egyik férfit a Bercel-Csobánkapusztán megrendezett sörfesztiválon ellenőrizték szombaton. A nagykőrösi lakos a gyanú szerint a többnapos rendezvényen akart kábítószert értékesíteni – közölte a police.hu.

Mint írták, a 24 éves férfi táskájában 122 gramm MDMA-ra, 5,7 gramm kokainra, 80 közeli LSD-bélyegre és 65 gramm efedrinre bukkantak.

Emellett 530 eurót és 553 ezer forintot, valamint egy kocsikulcsnak álcázott mérleget is találtak a rendőrök. A férfit kábítószer-kereskedelem kísérlete miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.

Ruhájukban rejtegették a drogot

A rendőrség tájékoztatása szerint másfél órával később a balassagyarmati rendőrök a város belterületén ellenőriztek egy személygépkocsit és az abban ülő három drégelypalánki lakost.

A ruházatátvizsgálás során mindegyik férfinél kábítószergyanús, kristályos anyagot találtak. A 24 éves sofőr két, alufóliába csomagolt pakkot, egy 44 éves férfi 5 kis csomagot, míg egy 75 éves férfi 50 pakkot, összesen 9,5 gramm mennyiséget próbált meg elrejteni a ruhájában.

A bűnügyi technikus gyorstesztje ketamin jelenlétét valószínűsítette, amely kábítószernek minősül.

A rendőrök elfogták és előállították az autó utasait. A 24 éves férfit kábítószer-birtoklás, 44 éves és 75 éves társát kábítószer-kereskedelem kísérletének gyanúja miatt hallgatták ki. A két idősebb elkövetőt őrizetbe vették – olvasható a közleményben.

Rovatok