Index Vakbarát Hírportál

Módodul a vasúti közlekedés a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon

2023. augusztus 5., szombat 06:07

Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) hálózatán végzett karbantartási munkálatok miatt augusztus 12-től 31-ig jelentősen módosul a nemzetközi vonatok menetrendje a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon.

A vonatok többsége az eredeti menetrendjéhez képest Bécs felé korábban, Budapest felé később, valamint rövidített útvonalon közlekedik. A menetrendi változások a belföldi vonatok közlekedését - néhány kivétellel - nem érintik – közölte a Mávinform.

A Budapestről Bécs felé közlekedő Railjet express vonatok az eredeti menetrendjükhöz képest harminc perccel korábban, napközben Budapest-Kelenföldről indulnak.

A Kálmán Imre EuroNight az eredeti menetrendjéhez képest ugyancsak harminc perccel korábban, 20 óra 10 perckor indul a Keleti pályaudvarról. 

Megjegyezték, hogy a Bécs felől Budapestre közlekedő Railjet express vonatok, valamint a Kálmán Imre EuroNight eredeti menetrendjeikhez képest harminc perccel később közlekednek. A Railjetek napközben csak Budapest-Kelenföldig közlekednek.

Augusztus 13-15. és 19-21. között az első Budapestre tartó Railjet egy órával korábban, a Kálmán Imre EuroNight pedig másfél órával később közlekedik – tették hozzá.  A változás által érintett vonatok menetrendje ide kattintva érhető el.

Rovatok