Index Vakbarát Hírportál

Munkahelyén vették őrizetbe a győri rendőrkapitányt

2023. szeptember 3., vasárnap 07:11

Hivatali bűncselekmények gyanúja miatt szeptember 1-jén őrizetbe vették a győri rendőrkapitányt. A nyomozók a munkahelyéről vitték el a férfit, akit szabályokat tisztelő rendőrnek ismertek.

Ahogy beszámoltunk róla, a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség szeptember 1-jén őrizetbe vette a győri rendőrkapitányság vezetőjét. A nyomozó ügyészek hivatali bűncselekmények gyanúja miatt nyomoznak.

Az RTL Híradó arról számolt be, hogy a győri nyomozó főügyészség munkatársai a munkahelyéről vitték el a rendőrkapitányt. 

A férfi kollégái meglepődve álltak a történtek előtt, ugyanis becsületes, szabálykövető rendőrnek ismerték főnöküket. 

A hivatali bűncselekményekkel gyanúsított rendőr 1992-től a győri városi rendőrkapitányságon volt nyomozó, majd onnan a megyei rendőrkapitányságra került, 2015-ben pedig a győri rendőrkapitányság vezetője lett.

A híradónak nyilatkozó volt ügyész szerint, ha egy rendőrt hivatali bűncselekményekkel gyanúsítanak, akkor az legtöbbször hivatali visszaélést jelent.

Az a hivatalos személy, aki azért, hogy jogtalan előnyt szerezzen, hivatali kötelességét megszegi, hatáskörét túllépi, vagy hivatali helyzetével visszaél, az 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő

– ismertette Borbély Zoltán ügyvéd, aki hozzátette, hogy a gyanúsítottakat csak különleges esetekben veszik őrizetbe.

A Központi Nyomozó Főügyészség, a nyomozás érdekeire hivatkozva hétfőre ígért bővebb tájékoztatást az ügyről.

Rovatok