Index Vakbarát Hírportál

Megérkezett a pontszámító kalkulátor, mely jelentősen megkönnyíti a felvételizők életét

2023. szeptember 19., kedd 10:27

A Szegedi Tudományegyetemen elindult a 2024-es felvételi eljáráshoz fejlesztett pontszámító kalkulátor. A szegedi egyetem a tavalyi évben kezdte meg a kalkulátor fejlesztését, melynek segítségével a pontszámítás összetett rendszerében pár kattintással kiszámolhatja a felvételiző, hogy a tanulmányi eredményei alapján mennyi felvételi pontra számíthat 2024-ben, amennyiben az SZTE-re adja be a jelentkezését.

A pontszámító kalkulátor a regisztrációt követően valamennyi érdeklődő számára használható. A kalkulátor célja, hogy a jelentkezők számára segítséget nyújtson a várható felvételi összpontszámuk kiszámításában. Érdemes kihasználni a felület adta lehetőségeket, és számításokat végezni, hogy bizonyos eredmény elérése – például emelt szintű érettségi teljesítése, egy újabb nyelvvizsga megszerzése vagy további intézményi pont megszerzése – hogyan befolyásolja az elérhető összpontszámot.

Főbb lépések

A kalkulációt a szakok kiválasztásával kell megkezdeni, egyszerre 12 szakot is meg lehet adni.

A végeredményt mutató oldalon alapértelmezetten nappali tagozatos és állami ösztöndíjas képzési adatok jelennek meg, valamint az előző két év ponthatárai. Mind a tagozatot, mind a finanszírozási formát átállíthatják az érdeklődők az erre kialakított gomb segítségével, így ezen formák korábbi ponthatárai is megtekinthetők az SZTE kalkulátorában.

Rovatok