Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc összecsapásával indulhat a parlament

2023. szeptember 25., hétfő 11:11

Hétfőn kezdődik az Országgyűlés őszi ülésszaka, a napirend előtti felszólalók sorában már ott van Gyurcsány Ferenc, és valószínűleg Orbán Viktor is megtartja hagyományos beszédét.

Megemlékezésekkel veszi kezdetét 13 órakor a parlament őszi ülésszaka, amit a napirend előtti felszólalások követnek. Utóbbira eddig az alábbi politikusok jelentkeztek, de az üléskezdésig frissülhet a lista:

A listán egyelőre nem szerepel, de várhatóan – a korábbi alkalmaknak megfelelően – ezúttal is Orbán Viktor miniszterelnök beszéde nyitja az ülésszakot.

A képviselők hétfőn vitáznak „a légijárművek fedélzetén elkövetett bűncselekményekről és egyéb cselekményekről szóló Egyezményt módosító Jegyzőkönyv kihirdetéséről”, valamint „a Magyarország Kormánya és Románia Kormánya között a Békéscsaba – Méhkerék – államhatár (Magyarország) és a Salonta (Nagyszalonta) – államhatár (Románia) közötti gyorsforgalmi úti kapcsolat létesítéséről szóló Megállapodás kihirdetéséről”.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a kormánypártok frakcióülését követő sajtótájékoztatón elárulta, hogy ősszel jön a szuverenitást védő törvénycsomag, valamint dolgoznak a gyermekvédelmi szigorításon. A svéd NATO-tagság ratifikálásának továbbra sincs időpontja.

Rovatok