Index Vakbarát Hírportál

Szeged városa új dimenzióba helyezte a szalagátvágás fogalmát

2023. október 8., vasárnap 12:57

A budapesti melegvíz-átadó ünnepséget követően Szegeden is előrukkoltak valami váratlannal. A városban ugyanis interaktív eseménnyé változott az ünnepélyes szalagátvágási ceremónia.

Mint arról beszámoltunk, pénteken a dolgozók egy melegvíz-átadó ünnepséggel ünnepelték meg, hogy újra van meleg víz az ELTE TTK-n.

Az intézmény lágymányosi campusán egy évvel az után, hogy az energiaárakra és a takarékosságra hivatkozva elzárták, most újra van meleg víz. A dolgozón ennek annyira örültek, hogy átadóünnepséget rendeztek, ahol még egy szalagot is átvágtak.

Egy nappal később Szegeden pedig bevezettek egy új formulát: a gyerekek nekicsúsztak az átvágásra váró szalagnak.

A felsővárosi játszótérátadóról Botka László polgármester posztolt egy fotót a közösségi oldalán, ezen az látszik, ahogy Urbán Tamás momentumos képviselő épp egy csúszda végénél görnyedve egy kissráccal közösen fog egy trikolór szalagot, aminek épp nekicsúszik egy kislány, de több másik gyerek is vár, írja a Szegeder.hu.

Egyelőre nem világos, hogy ez lesz-e az új módi Szeged életében, vagy csak egy ritka kivétel volt, mindenesetre bebizonyították, hogy így is lehet csinálni a szalagátvágást.

Rovatok