Index Vakbarát Hírportál

Karácsony Gergely: Fekáliacunamit készülnek zúdítani a nyakunkba

2023. november 11., szombat 07:14

Pénteken Karácsony Gergely volt a vendég a Magyar Hang Kompország című műsorában. Budapest főpolgármestere többek között arról is beszélt, hogy pokoli nehéz kampányra számít a 2024-es magyarországi önkormányzati választások előtt.

„Nem hiszem, hogy az ellenzéki oldalon bárki el akarna indulni velem szemben, de ha lenne előválasztás, szerintem megnyerném” – jelentette ki a műsor elején Karácsony Gergely.

Hozzátette: nem igazán számít, ki lesz a Fidesz főpolgármester-jelöltje, mert nincs Budapest-programjuk, „van viszont egy hatalmas propagandagépezetük, és a propagandát tolja majd a jelölt is”.

„Ő csak a papucs orrán a pamutbojt lesz” – mondta a főpolgármester a Fidesz leendő jelöltjéről.

Karácsony Gergely úgy látja, hogy a Fideszben nem jó budapesti politikusnak lenni, mert míg országszerte „szétnyeri” magát a párt, addig a fővárosban mindig izgulniuk kell.

Kő-papír-ollóval döntik el a Fideszben, hogy ki legyen a főpolgármester-jelöltjük, annyira nem akar senki az lenni – mondta az ellenzéki politikus, aki pokoli nehéz kampányra számít, szerinte „nehezebb lesz, mint 2019-ben, ömlik majd a nyakunkba a fekáliacunami”.

Az uniós nagykövetek döntése szerint 2024. június 6. és 9. között kell megtartani az európai parlamenti választásokat. A magyarországi önkormányzati választások várhatóan június 9-én lesznek.

Az Országgyűlés még 2021. november 9-én Szabó Tímea ellenzéki képviselő javaslatára egyhangúlag eltörölte azt a korlátozást, amely szerint nem tűzhető ki országos népszavazás az országgyűlési, az európai parlamenti és az önkormányzati választást megelőző és követő negyvenegy napon belüli időpontra.

Ezután a kormány úgy határozott, 2024-től egy napon lehet az európai parlamenti és az önkormányzati választás. Ez azt jelenti, hogy 

2024. JÚNIUS 9-ÉN A MAGYARORSZÁGI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOK MELLETT AZNAP DÖNTENEK A KÖVETKEZŐ CIKLUS EP-KÉPVISELŐIRŐL IS A SZAVAZÓK.

Ennek a döntésnek lehetnek árnyoldalai is, erről ide kattintva olvashat többet. 

Rovatok