Index Vakbarát Hírportál

Hószállingózással, erős széllökésekkel indul a hét

2023. december 4., hétfő 06:03

Hétfőn számottevő csapadékra nem kell számítani, legfeljebb néhol fordulhat elő hószállingózás. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 3 és 3 fok között alakul, a tartósabban ködös tájakon mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Az északkeleti tájakon lévő zúzmarás köd, valamint réteges felhőzet kiterjedése napközben fokozatosan csökken. Máshol a derült, napos időt követően nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb néhol fordulhat elő hószállingózás. A déli, délkeleti szél az Észak-Dunántúlon megélénkül, helyenként meg is erősödik. A hegyekben viharos lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 3 és 3 fok között alakul, a tartósabban ködös tájakon mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése szerint hétfőn ugyan nem lesz front fölöttünk, de a magasban melegedés kezdődik, emiatt pedig a melegfrontra érzékenyek körében fejfájás, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, csökkenhet a teljesítőképesség.

A hideg, fagyos időben a kopásos eredetű ízületi fájdalmak is felerősödhetnek, valamint magas lesz a megfázás kockázata. 

Sokfelé viszont több órára kisüt a nap, ami jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre, de alacsony lesz a hő- és komfortérzet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok