Index Vakbarát Hírportál

Töretlen a sikere: ötödjére is világbajnok lett egy magyar ital

2023. december 5., kedd 17:52

Ötödik alkalommal lett aranyérmes a Hungaria Rosé Extra Dry pezsgő egy nemzetközi pezsgőversenyen Franciaországban. Az ital a verseny top 10-es listájára is felkerült.

November 28 és 30-a között rendezték meg az idei Effervescents du Monde nevű pezsgőversenyt Franciaországban. A neves eseményre 19 országból összesen 470 pezsgőt neveztek, amelyeket egy 80 tagból álló szakértői zsűri vett górcső alá.

A versenyen ötödjére is aranyérmes lett a Hungaria Rosé Extra Dry.

– tudta meg a hvg.hu. Mint írták, az ital emellett negyedjére került fel a legjobb tételeket felsorakoztató top 10-es listára.

A készítők szerint a pezsgőt „a játékos gyümölcsösség jellemzi, az ital friss savai, átható, üde, ribizlis málna zamata, mélyrózsaszín tónusa és krémes utóíze pedig tökéletes kombinációt alkotnak".

A Hungaria márkamenedzsere, Molnár Réka Kata közölte: büszkék a Törley Pezsgőpincészet és a Hungaria Rosé Extra Dry sikerére. Mint mondta, a siker „borászatunk hosszú évtizedek alatt felhalmozott tudásának és szakértelmének, illetve elhivatottságának bizonyítéka”.

Hozzátette, a győzelem abban erősíti meg őket, hogy a palackos erjesztés egyedülálló technológiájában számos elképesztő kincs  és lehetőség rejlik.

Rovatok