Index Vakbarát Hírportál

A SPAR üzletek többsége is zárva lesz karácsonykor

2023. december 6., szerda 13:21

A karácsonyi ünnepekre való nyugodt, békés odafigyelés érdekében a SPAR Magyarország úgy döntött, hogy a legtöbb üzletét zárva tartja december 24-én.

A SPAR Magyarország az INTERSPAR-okat és egyes bevásárlóközpontokban lévő SPAR és City SPAR szupermarketeket kivéve zárva tartja saját üzemeltetésű üzleteinek jelentős részét december 24-én.

Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország elnök-ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a kereskedelemben dolgozóknak a karácsony előtti időszakban nagyobb energiával kell helytállniuk, ezért szeretnék, hogy a szentestét a munkatársaik többsége otthon töltse.

Annak érdekében, hogy 14 ezer munkatársunk többsége otthon, a családja és barátai körében, békésen és méltó módon tölthesse a szentestét, készülhessen az ünnepekre, vállalatunk úgy döntött, hogy saját üzemeltetésű egységeinek többségét zárva tartja december 24-én

– jelentette be Heiszler.

Az INTERSPAR hipermarketek, valamint egyes bevásárlóközpontokban lévő SPAR és City SPAR szupermarketek nyitva lesznek december 24-én 12 óráig. A franchise-üzletek – SPAR partner, SPAR market –, valamint a töltőállomásokon található egységek – OMV-SPAR express, Orlen-DESPAR – maguk döntenek a nyitvatartásról, mivel azok működtetése ebben a tekintetben független a SPAR Magyarországtól.

Óriási köszönet illeti azokat, akik szenteste napján is dolgozni fognak. Reméljük, hogy a jövőben létrejön majd egy olyan egységes szabályozás, amely a december 24-i nyitvatartást az egész kereskedelmet érintően szabályozni fogja

– tette hozzá Heiszler.

A vállalat felkészült a karácsonyi bevásárlási időszakra, s ünnepi köntösbe öltöztetett áruházai minden termékkategóriában változatos árukínálattal, kényelmi termékekkel és szolgáltatásokkal várják a vásárlókat.

Mint megírtuk, a Lidl volt az első kezdeményezője a december 24-i boltzárnak. Az áruházlánc bejelentette, hogy szenteste országszerte minden üzletük zárva tart, hogy munkavállalóik is családjukkal tölthessék a nem hivatalos ünnepnapot.

A sort a Rossmann folytatta, a bolthálózatnak több mint kétszáz üzlete marad zárva szentestén. A kezdeményezéshez a JYSK dán bútorkereskedelmi üzletlánc, a Penny Market, illetve az OBI, az XXXLutz és a Libri is csatlakozott.

Rovatok