Index Vakbarát Hírportál

Néhol vidám és napos, másutt borongós és felhős lesz a vasárnap

2023. december 17., vasárnap 05:49

Néhol kitisztul az idő, és a nap is több órára kisüthet vasárnap, ugyanakkor egyes országrészekben marad a borongós, párás idő. A délután órákban enyhébb téli időjárásra számíthatunk, 5 fok feletti hőmérséklettel.

Vasárnap reggeltől csökkenni kezd a köd, a rétegfelhőzet kiterjedése, és javulnak a látási viszonyok. Délnyugaton, valamint az északkeleti területeken ugyanakkor tartósan borult, párás maradhat az idő. A keleti megyékben is felhős marad az ég, a többi országrészben viszont többnyire napos, fátyolfelhős időnek örülhetünk.

Jelentős csapadék nem várható, legfeljebb szitálás fordulhat elő a borult részeken. A  nyugati, délnyugati szél is csak helyenként élénkül meg.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között valószínű,

de a tartósan borult, párás részeken ennél több fokkal is hűvösebb lesz – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A köd miatt – annak ellenére, hogy mennyisége és kiterjedése jelentősen csökken – még vasárnapra is érvényes az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető jelzése, melyet több vármegyére is kiadtak. (Ezt ide kattintva tudja megnézni.)

Az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése szerint vasárnap elsősorban melegfronti jellegű tünetek jelentkezhetnek a magasban zajló melegedés hatására. A frontokra érzékenyek körében migrén, tompaság, bágyadtság, dekoncentráltság fordulhat elő, és felerősödhetnek a gyulladásos panaszok, és a kopásos jellegű ízületi problémák is is.

Ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok