Index Vakbarát Hírportál

Marad a tavaszi meleg, de van egy rossz hírünk is

2024. február 7., szerda 06:13

Szerdán a napsütés mellett fátyolfelhők jelennek meg, több helyen valószínű még ködfolttal borított országrész. Az északi határvidéken előfordulhat mérsékelt esőzés is, míg a déli órákban átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak.

Továbbra is napos, fátyolfelhős idő valószínű, de a pára, valamint ködfoltok a Dunántúlon néhol csak lassabban szűnnek meg. Emellett a déli, délkeleti tájak fölé átmenetileg vastagabb felhők is érkezhetnek, majd este az északi országrész fölé frontfelhőzet húzódik, amiből a határvidéken néhol nem kizárt szemerkélő eső.

Kritériumok szerinti veszélyes időjárási esemény alapvetően az ország nagy részén nem valószínű – áll a HungaroMet előrejelzésében.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között várható.

Szerdán a déli órákban az északi, északkeleti tájakon helyenként átmenetileg viharos (60-70 kilométer per órás) széllökések is előfordulhatnak.

Az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése szerint nem várható fronthatás, de az évszakhoz képest enyhébb idő miatt melegfronti tünetek jelentkezhetnek, így az érzékenyek körében fejfájás, migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, bágyadtság és vérnyomás-ingadozás előfordulhat, felerősödhetnek a gyulladásos panaszok.

A szelesebb déli-délnyugati és északkeleti tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet, romolhat a hő- és komfortérzet.

Gyakoribbak lehetnek a szédüléses panaszok és rosszullétek.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok