Index Vakbarát Hírportál

Közzétette a Mindenki Magyarországa az EP-listáját

2024. február 18., vasárnap 11:02

Márki-Zay Péter lett a Mindenki Magyarországa Néppárt európai parlamenti listavezetője. A párt a szombati tisztújító kongresszusán az elnökség tagjairól is döntött.

A Mindenki Magyarországa Néppárt tisztújító kongresszust tartott szombaton, ahol az új, kibővült elnökségi tagokról is döntöttek. A párt régi-új elnöknek Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármestert választották meg, alelnökeinek pedig:

A Mindenki Magyarországa Néppárt Kongresszusa 21 főt jelölt az európai parlamenti listájára, melynek első helyén Márki-Zay Péter áll. Őt követi a sorban

A Kongresszus elfogadta a párt EP-programját, amely  „Ébresztő, Magyarország! – Gyertek velünk a tisztesség útján!”  címet viseli. A párt programja az Út az igazságos Magyarországhoz, út a testi-lelki egészséghez, és az út a biztonságos jövőbe! címszavakat viseli. 

Korábban beszámoltunk róla, hogy januárban Márki-Zay Péter bejelentette, Szalma Botond volt KDNP-s politikus lesz a Mindenki Magyarországa Néppárt kampányfőnöke

Tavaly márciusban Márki-Zay Péter interjút  adott az Indexnek, akkor azt mondta, hogy a Mindenki Magyarországa Néppárt kizárólag az európai parlamenti választáson indul. Ezt januárban is megerősítette, de jelezte, hogy a pártnak lesznek támogatottjai az önkormányzati választáson is. 

Rovatok