Index Vakbarát Hírportál

A kegyelmi botrány után gyermekvédelmi javaslatot nyújtott be a Jobbik

2024. február 20., kedd 10:44

Három pilléren alapuló javaslatot nyújtott be az Országgyűlés elé a Jobbik. „Megelőzés, áldozatsegítés, szigorúbb büntetés” – a párt szerint a hatékony gyermekvédelmi reformhoz ezek mindegyike elengedhetetlen.

Ander Balázs, a Jobbik – Konzervatívok országgyűlési képviselője a gyermekek védelme érdekében szükséges egyes büntetőjogi szabályok szigorításáról, valamint a gyermekvédelmi rendszer megreformálásáról nyújtott be határozati javaslatot.

A politikus emlékeztetett: a Jobbik – Konzervatívok az egyetlen ellenzéki párt, amely igennel szavazott a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról.

Mindig is következetesen képviseltük a pedofil elkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépést, illetve azt, hogy gyermekeink védelménél fontosabb téma nem létezik! Ugyanakkor most, amikor sajnálatos esetek mutattak rá arra, hogy a rendszer csak a fideszes propaganda szerint működik megfelelően, azonnali lépésekre van szükség: A gyermekvédelmi rendszert meg kell reformálni! Nagyobb hangsúlyt kell fektetni a megelőzésre, az áldozatsegítésre, és szigorúbb büntetéssel kell sújtani az elkövetőket

– hangsúlyozta a politikus közleményben.

Mint ismert, múlt héten a Kormányinfón és Orbán Viktor évértékelő beszédében is szó volt a Novák Katalin és Varga Judit lemondásához vezető kegyelmi ügyről és annak hullámveréseiről. Arról, hogy milyen, gyermekvédelmet érintő módosításokban gondolkozik a kormány, itt és itt írtunk bővebben.

Rovatok