Index Vakbarát Hírportál

Pottyondy Edina a Magyar Péter-jelenségen és a kirúgott lelkészen is kifakadt

2024. április 10., szerda 16:42

Pottyondy Edina humorista közösségi oldalán fejtette ki, hogy a „gátlástalan gonoszság″ közepette jelenleg nincs lelkiereje viccelődni. Az influenszer a Magyar Péter-jelenségre, és Tarr Zoltánra, a szombati tüntetés után elbocsátott református lelkészre is kitért.

A humorista rendszeresen jelentkezik új tartalmakkal, ám legfrissebb bejegyzése szerint a heti videóját már nincs lelkiereje elkészíteni. „Ebben a világban az őrület és a gátlástalan gonoszság ül tort, és most nincs erőm viccelődni” – írta Pottyondy Edina.

Az influenszert megrémítette „az elfogult őrület, ahogy Magyar Péterhez viszonyul az ellenzéki világ egy része”.

Nem látok különbséget az Orbán- és Gyurcsány-fanatikusok vérszomja, és a Magyar-hívők kritikátlan kommenttalibánsága között. Tényleg az lenne a vágyott szép új világ, hogy ha egy riporter nem a közmédiás alákérdezést tolja a két hónapja még a NER-ből bőséggel eléldegélő, hirtelen ellenzéki szerepben közhatalomra ácsingózó, gyakran önellentmondásba keveredő politikusaspiránssal, azt az új messiás hívei válogatott gyalázkodásokkal szénné alázzák?

– fogalmazott Pottyondy Edina.

Hozzátette, a végtelenségig elkeseríti, hogy Tarr Zoltánt, háromgyerekes édesapát, református lelkészt kirúgták a munkahelyéről, miután felszólalt Magyar Péter szombati tüntetésén. Az influenszer szerint Oroszországban szokás ilyen módszereket bevetni. 

Mint írtuk, Magyar Péter kedden arról számolt be, hogy a szombati tüntetésük után azonnali hatállyal elbocsátották munkahelyéről az egyik felszólalót, Tarr Zoltánt. A Talpra Magyarok Közössége alapítója a református lelkészt felkérte európai parlamenti képviselőjelöltnek.

Tarr Zoltán az elbocsátásával kapcsolatban elmondta, hogy ugyan próbaidőn volt, így a munkáltatónak nem kellett megindokolnia a döntését, de szerinte nem lehet véletlen. A lelkész számított erre.

Szemünk előtt zajlik az influenszerek kulturális forradalma. Olvassa el elemzésünket arról, hogyan léptek elő a virtuális térből az utcára az influenszerek, youtuberek 2024 elején, hogyan nőtte ki magát az interneten kommunikálók tábora netes véleményvezérré!

Rovatok