Index Vakbarát Hírportál

Véghajrában az új székesfehérvári kórháztömb megépítése

2024. április 22., hétfő 06:25

Kétévnyi építkezést követően elérkezett utolsó fázisához a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház új épületének megépítése, amelyet elkészülte után a belgyógyászat vesz birtokba. Az épület befejezése mellett a kivitelezők feladata a külső környezet rendezése is. A vadiúj, modern kórházépületet júliusban adhatják át a betegeknek és a személyzetnek.

Határidőn belül befejeződhet az Épkar és a Fejér-B.Á.L. Zrt. kivitelezésében készülő 12 ágyas kórházépület Székesfehérváron – közölte a Magyar Építők.

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház új belgyógyászati épülettömbjének építése két éve tart. Ezzel Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása. A 112 ágyas, 64 kórtermes új kórházi épület a belgyógyászaton kívül a tüdőgyógyászati osztálynak ad otthont, de itt kezelik majd a rákos és fertőzéses megbetegedéssel küzdő betegeket is.

A mintegy 6100 négyzetméter hasznos alapterületű, három és fél szintes kórházi tömb építése mára az utolsó szakaszba lépett. Még dolgoznak a homlokzatok kialakításán, amelyből már csak az utolsó fázis van hátra, így az előtető és az árnyékolók felhelyezése zajlik. Eközben belül is elnyeri végső formáját, és nagy erőkkel halad a festés, hideg- és melegburkolás, valamint az elektromos gépész szerelvényezés.

Pető Anita, az Épkar építésvezetője elmondta, elindultak a korábbi kórházépületet az újjal összekötő, mintegy 1000 négyzetméteres folyosó felújítási munkálatai is, ahol már folyamatban van a nyílászárócsere, a gipszkartonszerelés és a festés is.

A kivitelezők utolsó feladatai közé tartozik a környezet rendezése is, ahol 1200 négyzetméter külső térburkolat, 1460 négyzetméter aszfaltburkolat, valamint 880 négyzetméteren 40 darab új parkolóhely telepítésére van szükség.

Hiába nehezítette a munkát az őszi-téli időjárás, a kivitelezők kitartásának köszönhetően 2024 júliusában csúszás nélkül átadhatják az új kórházépületet a lakosságnak és a szakembereknek.

Rovatok