Index Vakbarát Hírportál

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány Bőnyben

2024. április 29., hétfő 11:37

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában – közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

Azt írták, hogy 8 óra 45 perckor érkezett bejelentés, miszerint a bőnyi iskolában egy fiatal lány megszúrta tanulótársát, aki súlyosan megsérült.

A Telex információi szerint az összetűzés két, szomszédos településről, Rétalapról átjáró kislány között tört ki. A bőnyi iskola vezetése az eset után arra kérte a szülőket, hogy vigyék haza gyermekeiket, akik közül többen sokkos állapotban vannak. Akit nem tudnak elvinni, azok felügyeletet kapnak az iskolában. A helyszínen rendőrök dolgoznak és aggódó szülők várakoznak.

A mentőszolgálat munkatársai a sérült lányt kórházba vitték.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság az esetet büntetőeljárás keretében vizsgálja, a helyszíni intézkedés jelenleg is tart – írták.

A kisalföld.hu információi szerint a sérült kislányt mentőhelikopter szállította kórházba. A szemtanú gyerekeket szülői felügyelet mellett hallgatják ki. A lapnak Bőny polgármestere, Szabó Csaba elmondta, hogy az incidens a reggeli tanóra végén történt egy otthonról hozott késsel.

Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs osztálya a lap megkeresésére közölte, hogy az eset helyszínére mentőautót, gyermekmentőorvosi kocsit és mentőhelikoptert is riasztottak. Az életveszélyesen sérült kislányt sürgős helyszíni beavatkozások után mentőhelikopterrel vitték kórházba.

Rovatok