Index Vakbarát Hírportál

Ítélet született a Deák téri késelés ügyében

2024. április 29., hétfő 10:14

Ítéletet hirdettek a Deák téri kettős gyilkosság ügyében hétfőn. Az egyik elkövető 25 év, míg két társa 7 év 6 hónap, illetve 5 év fegyházbüntetést kapott.

A 2020-ban történt Deák téri késelés néven elhíresült kettős gyilkosságot három fiatalember követte el az akkor 16 éves Martinovics Lászlóval és a 20 éves Khéli Gergellyel szemben. Mindkét áldozat életét vesztette.

A Fővárosi Törvényszéken hétfőn reggel Cs. Krisztiánt emberölésért, rablásért és testi sértés kísérletéért 25 év fegyházra, J. Marcellt testi sértés kísérletéért és rablásért 7 év 6 hónap fegyházra, J. Dánielt pedig testi sértés kísérletéért és rablásért 5 év fegyházra ítélték hétfő reggel. Az elítéltek a kiszabott büntetés kétharmadának letöltése után feltételesen szabadlábra helyezhetők jó magaviselet ellenében – számolt be a Blikk.

Csaknem négy évet váratott magára az ítélet

2020 tavaszán két, már rendőrségi múlttal rendelkező társaság csapott össze a hajnali órákban a Deák Ferenc téren. Május 22-én ünnepelte születésnapját az akkor mindössze 16 éves Martinovics László, akit a szintén születésnapozó Cs. Krisztián halálra késelt. A szúrások nemcsak a fiatalt, de egy barátját is érték, a 20 éves Khéli Gergely szintén a penge áldozatául esett.

Cs. Krisztiánt és társait, J. Dánielt és J. Marcellt letartóztatásba helyezték, utóbbit mégis kiengedték, majd visszakerült a súlyos kényszerintézkedés hatálya alá. J. Marcellt ezúttal ugyanis súlyos testi sértéssel és garázdasággal gyanúsították meg, miután betörte apja orrát, a lépcsőházban pedig az ikertestvérével, J. Dániellel verekedett össze, aki a Deák téri késelés harmadrendű gyanúsítottja.

A bíróság 2022 márciusában döntött a garázdasággal és rablással vádolt résztvevők büntetéséről. Őket felfüggesztett börtönbüntetésre, illetve pénzbüntetésre ítélték.

Mint az Indexen beszámoltunk róla, április 15-én, hétfő reggel a védői perbeszédekkel folytatódott a Deák téri kettős gyilkosság tárgyalása, ahol Cs. Krisztián ügyvédje hosszan és részletesen idézte fel annak a tragikus estének az eseményeit. Hangsúlyozta, ez volt az első olyan hétvége a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozások után – amely a fiatalokat frusztráltsággal töltötte el –, amikor ismét szabadon szórakozhattak.

A 21 éves fiú azóta is magas biztonsági kockázatú fogvatartottként éli az életét a börtön falain belül.

Rovatok