Index Vakbarát Hírportál

Navracsics Tibor is megszólalt Magyar Péter Dobrev Klárát minősítő kijelentéséről

2024. április 30., kedd 17:05

„Ahol én mozgok, ott nem használnak ilyen fordulatokat” – mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter az atv.hu-nak, utalva Magyar Péter azon kijelentésére, miszerint Dobrev Klára ijesztő.

Mint megírtuk, a Demokratikus Koalíció (DK) szerint Magyar Péter sértő megjegyzést tett Dobrev Klára külsejére, amikor egészen ijesztőnek nevezte. A Tisza Párt alelnöke szerint azonban a párt kivágott egy félmondatot az egyik megszólalásából. 

„Én arról beszéltem, hogy a politikai elit pártjai micsoda vizuális szennyezést követnek el, amikor teljesen feleslegesen teleplakátolják a gyönyörű településeinket. Javaslom a hatalmi elit tagjainak, hogy inkább merjenek az emberek közé menni, a szemükbe nézni, és válaszolni a kérdéseikre” – fejtette ki Facebook-bejegyzésében Magyar Péter.

A felvétel egy hosszabb, csaknem egyórás videóból származik, amelyet a POLIP Egyesület osztott meg pénteken. Magyar Péter a videónak ezen a részén (nagyjából a 9. percben) általánosságban a plakátkampányról beszélt. Kijelentette: „A világörökség egyik részénél úgy néz ki, mint valami bazár, így nem is tudom, micsoda. Szentkirályi Alexandra és a többiek ott lógnak különböző színekben, Dobrev Klára egészen ijesztő, de ha gyerek lennék vagy gyerekem lenne, lehet, nem tolnám ott babakocsival, nehogy megálljon a növekedésben.”

A Tisza Párt alelnökének kijelentésével kapcsolatban az atv.hu megkereste Navracsics Tibort, hogy ő találkozott-e ilyen minősítéssel/megfogalmazással, jellemző-e ez a NER felső köreiben vagy a Fideszben.

Ahol én mozgok, nem találkoztam ilyen fordulatokkal, ott nem használnak ilyen mondatokat

– mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter.

Navracsics Tibor az Indexnek az Európai Unióhoz való csatlakozás közelgő huszadik évfordulójának apropóján adott interjút. Lapunknak az ötödik Orbán-kormány nagy visszatérője, a volt uniós biztos arról is beszélt, hogy

Rovatok