Index Vakbarát Hírportál

Pottyondy Edina: Putyin úrnak hála a Fradi még gazdagabb lesz

2024. április 30., kedd 17:07

Pottyondy Edina influenszer keddi videójában többek között beszélt a Ferencvárosi Torna Club és a Gazprom üzletkötéséről, a Győzike Show-ról, Magyar Péter női napszemüvegéről és Orbán Viktor miniszterelnök „valósághamisításáról” is.

Mint írtuk, az orosz energiacéggel, a Gazprommal tárgyal a Ferencvárosi Torna Club. A világvállalat a magyar futballcsapat szponzoraként évente több milliárd forintot hozhatna a Ferencvárosnak. Pottyondy Edina kedden egy újabb videóval jelentkezett.

Szerinte a Ferencváros üzletkötése egy „igazán jó hír, mert eddig erős volt a gyanú, hogy a magyar kormány pusztán perverz rajongásból áll az oroszok mellé”.

Most fog ömleni az orosz pénz, ami olyan, mintha Szanyi Tibort megpróbálnánk egy pálinkapárbajban legyőzni, és erre még kapna egy plusznyelőcsövet. Putyin úrnak hála a Fradi még gazdagabb lesz, még több vendégmunkás idegenlégiós érkezhet, még nagyobb fizuval, és jövőre reszkethet, ha nem is Brüsszel, de Feröer mindenképp. A Fradi maga a kormányprogram. A következő lépés az lesz, hogy a Groupamát átnevezik Gong Bao Stadionnak

– fogalmazott a humorista.

Megjegyezte, hogy az olcsó orosz olajért cserébe már többet fizetünk a benzinkutakon, mint a románok, a csehek, a horvátok, a szlovénok, a lengyelek vagy a bolgárok. „A forint meg az unortodox gazdaságpolitikával annyira tud erősödni, mint az az infúzióra kötött beteg, akire hetente kétszer rámászik Tóth Gabi, aztán még énekel is neki utána egyet.” 

Győzike és Magyar Péter női napszemüvege

Pottyondy Edina beszélt a Győzike Show visszatéréséről is. A humorista szerint fel kell pörgetni a cirkuszt, amikor a kormány „nem tud jó áron kenyeret adni a népnek”. Mint mondta, a műsor már egy előzetest is kapott, ahol Magyar Péter nőinek nevezett uniszex napszemüvegébe szálltak bele. A showman bemutatta, hogy egy igazi magyar férfi hogyan viseli a kiegészítőt. „Tudjuk, hogy Győző ennél sokkal több, egy utcai harcos, akinek mindkét ökle egy-egy halálos fegyver.”

Az influenszer kitért arra is, hogy Orbán Viktor Magyarország első „falusi miniszterelnökének” nevezte magát.

Annyira az első falusi miniszterelnök, mint amennyire a Romantic frontembere az első roma énekes. Nyilván nem az első, és azon is lehet vitatkozni, hogy egyáltalán énekes-e

– mondta Pottyondy Edina, aki szerint semmi értelme a „valósághamisításnak”, mivel  a kormányfő egyetlen egy szavazatot nem nyert azzal, hogy „behazudta”. A miniszterelnököt Neymarhoz hasonlította, aki „elveszik a szépségben, a cselekben, a trükkökben, meg a luxusban”. A humorista hozzátette, hogy Lázár János vagy Menczer Tamás „sokkal letisztultabban és pontosabban hazudozik”.

A videó későbbi részében Varga Judit is szóba került a K. Endrének adott kegyelmi ügy kapcsán. A humorista felidézte, hogy a bicskei pedofibotrány másodrendű vádlottja „Béla bácsi” többszöri erőszakot követett el a rábízott kiskorúakon, és mindezt megúszta egy felfüggesztettel. 

„Béla bácsi már a tárgyalás ideje alatt úgy döntött, hogy életmódváltásba kezd, és ezentúl a bizniszre koncentrál a szociális munka és a gyermekek megrontása helyett. Egy évvel az ítélet után már ezzel a százmisés Lamborghinivel pózolt a Facebookon” – fogalmazott Pottyondy Edina, hozzátéve, hogy szívesen meghallgatná, hogyan lett egy állami otthonban dolgozó nevelőnek egy költséges perrel a háta mögött százmilliós autója.

Szemünk előtt zajlik az influenszerek kulturális forradalma. Olvassa el elemzésünket arról, hogyan léptek elő a virtuális térből az utcára az influenszerek, youtuberek 2024 elején, hogyan nőtte ki magát az interneten kommunikálók tábora netes véleményvezérré.

Rovatok