Index Vakbarát Hírportál

Előzés közben ütközött a hirtelen felbukkanó autó elejébe egy motoros Budapesten

2024. május 2., csütörtök 06:21

Egy védett úton közlekedő, kerülni próbáló motoros belehajtott egy hirtelen bekanyarodó személyautó elejébe Budapest XX. kerületében, a Határ úton. Rendőr és mentő is a helyszínre érkezett, ami a motorost kórházba szállította.

Baleset történt a XX. kerületben, a Határ úton kihajtott egy autó egy kanyarodó járművet kikerülni próbáló motoros elé. A történteket a Budapesti Autósok egyik olvasójának fedélzeti kamerája rögzítette (a videó alább megtekinthető). 

Egy, a védett útra kanyarodó autós keresztezte a felvételt készítő autót éppen akkor megelőző motoros útját.

A felvételen látszik, ahogy a motoros már nem tudja megállítani a járművét, és beleütközik a hirtelen felbukkanó személyautó elejébe.

A Budapesti Autósok olvasója felhívta a figyelmet arra, hogy az autós – bár a felvételen úgy látszik – nem elhajtott, hanem félreállt. Volt a helyszínen rendőr és mentő is, ami a motorost kórházba szállította.

Totalcar elemezte a videót látottakat, és megjegyezték, hogy az esetet rögzítő jármű feltehetőleg egy kamion, vagy egy nagyobb testű TGK volt. Az esetet záróvonal előzte meg, ezért szerintük a motoros már várhatta a gyors kikerülés lehetőségét, de ez csak kereszteződésben sikerült.   

A Toyota kivárt, a motoros a záróvonal megszűntével már megkezdhette az előzést, ugyanakkor nem számolt a kamerás teherautó előzékenységével a másik autó felé. A motoros számára a Toyota felbukkanása valóban hirtelennek tűnhetett, és a lap szerint szinte kizárt, hogy láthatták volna egymást.

Mint megjegyzik ezt hívják balesetnek, és a tanulság az, hogy ne előzzünk vakon.

Rovatok