Index Vakbarát Hírportál

Buli lesz a Szabadság hídon, ezért több napra lezárják

2024. május 2., csütörtök 20:36

Lezárják péntek estétől vasárnap éjfélig a Szabadság hidat az Európai Unióhoz csatlakozás 20. évfordulója alkalmából tartandó rendezvény miatt, továbbá a közúti és a közösségi közlekedésben is változások lesznek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön.

Május 3-án, pénteken 18 órától egészen 5-én, vasárnap éjfélig lezárják a Szabadság hidat, valamint esténként a Fővám teret és a Közraktár utcát a Bakáts utca és a Fővám tér között. A pesti oldalon a kiskörúti 47-es, 48-as és 49-es villamos helyett az 3-as és 4-es metróval, valamint a 9-es és 72-es járatokkal, Pest és Buda között pedig a 4-es metróval, illetve a 7-es és a 133E busszal lehet utazni.

A Szabadság híd lezárása miatt a Veres Pálné utcából nem lehet kihajtani a Vámház körútra, helyette a Só utcán át érhető el a Belgrád rakpart, és onnan – az esti órák kivételével – vissza lehet hajtani a Vámház körútra is.

Közölték: minden este (pénteken 21 órától, szombaton és vasárnap pedig 19.30-tól 24 óráig) lezárják a Vámház körutat is a Fővám tértől a Lónyay utcáig. Ebben az időszakban a Belgrád rakpartról, illetve a Salkaházi Sára rakpartról csak a Havas utca felé lehet majd továbbhaladni.

A Vámház körút–Lónyay utca csomópontból nem lehet a Vámház körútra, a Szabadság híd felé kanyarodni. A Közraktár utcában a Boráros tér felől érkezőket a Bakáts utcán át a Lónyay utcába terelik. A Közraktár utcában a Fővám tér és a Bakáts utca közötti szakaszon a Salkaházi Sára rakpart felé, illetve a Boráros tér felé is lehet közlekedni.

A turistabuszok számára esténként a Fővám tér környékén kijelölt terelőutak nem járhatók. A Boráros tér felől érkező autóbuszok csak a Bakáts utca–Lónyay utca útvonalon tudnak továbbhaladni. Több villamos- és autóbuszjárat is módosított útvonalon közlekedik.

We Love Budapest beszámolója szerint a hidat azért zárják le, mert fesztivált rendeznek rajta. Mint írják, a Helló Európa Fesztivál keretében május 3. és 5. között eltűnnek a hídról az autók, és átveszik a helyüket a pihenő, beszélgető, jógázó, táncoló városlakók. Gyerekprogramok, jóga, DJ-k, bűvész, utcacirkusz és szuper zenei programok várnak mindenkit.

Rovatok