Index Vakbarát Hírportál

Máris újranyithatott a budai étterem, amit azonnali hatállyal bezárt a Nébih

2024. május 3., péntek 06:42

A vizsgálat óta a helyiséget kifestették és kitakarították, így a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei újra engedélyezték, hogy az étterem kinyisson.

Mint azt korábban már írtuk, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei egy II. kerületi vendéglátóhelyen súlyos élelmiszer-biztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak. A budapesti étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették.

Emellett 50 kilogramm nem nyomon követhető, valamint lejárt minőségmegőrzési, illetve fogyaszthatósági idejű élelmiszer azonnali hatályú forgalomból való kivonása mellett döntöttek.

Problémák voltak, de megoldódott

Az egység az élelmiszer-higiéniai és élelmiszer-biztonsági hiányosságok kijavítását, továbbá a hatóság kedvező eredményű helyszíni ellenőrzését követően folytathatta tevékenységét. Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van.

A KONYHÁT ÁLTALÁNOS TAKARÍTATLANSÁG JELLEMEZTE, PADOZATÁN A SZENNYEZŐDÉS VASTAGON LERAKÓDOTT, AZ ODA KIFRÖCCSENŐ SÜTŐOLAJAT KARTONPAPÍRRAL ITATTÁK FEL.

A kifröccsenő sütőolajjal vastagon szennyezett konyhai ablakot a rovarháló hiánya ellenére nyitva tartották. A rendeltetésszerű használat helyett a mosogatóban szeletelt kenyeret, fűszerpaprikát, borsot és csomagolt száraz állateledelt, míg a kézmosóban személyzeti ruhákat tároltak. Maga a zöldség és gyümölcs tisztítása a gazdasági bejárat előtti közlekedőben történt.

Az RTL Híradó most elérte a helyiség üzletvezetőjét, aki leszögezte: három nap alatt kijavították a hiányosságokat, ugyanakkor azt nem tagadják: hibáztak.

Sajnos az életünk most így hozta. Januárban a festés és a nagytakarítás is elmaradt

– mondta Hassman-Gyimesi Katalin üzletvezető, aki kitért arra, hogy apukájával közösen működtetik az éttermet, aki januárban, illetve februárban a Kékgolyó Intézetben volt, ő pedig kisbabát vár.

A vizsgálat óta az étteremben kifestettek, kitakarítottak és felcímkézték az ételeket. A Nébih szakemberei ezt követően engedélyezték az étterem újranyitását. A hatóság egyelőre nem határozta meg a bírság mértékét.

Rovatok