Index Vakbarát Hírportál

Nyolc kilométeres a torlódás az M1-esen, de több sztráda is elesett

2024. május 4., szombat 11:56

Az M1-es autópályán Mucsa térségében a Budapest felé vezető oldalon, az M5-ös autópályán Lajosmizsénél mindkét oldalon, Az M6-oson Dunaújváros térségében a Pécs felé tartó oldalon, míg az M7-es sztrádán két helyen is, Becsehelynél a főváros felé tartó oldalon és a Kőröshegyi völgyhídon is korlátozásokra kell számítani. Néhol már több kilométeres a torlódás.

Az M1-es autópályán, Mocsa térségében, a Budapest felé vezető oldalon, a 71-es és a 81-es kilométer között, terelést építenek ki, a külső sávot lezárták.

A torlódás több mint 8 kilométeres

– írta meg az Útinform. Ezzel egyidejűleg az M5-ös autópályán, Lajosmizse térségében, a 68-as és a 74-es kilométer között is új terelést építettek ki, így mindkét irányban lezárták a belső sávot, a forgalom sávelhúzással a külső- és leállósávon halad.

Az M6-os autópályán Dunaújváros térségében burkolatfelújtás kezdődött, ezért a 63-as és a 67-es kilométer között a Pécs felé tartókat a belső sávra terelik. A külső és a leállósáv zárása miatt a 62-es főúti, Dunaújváros-Észak csomópontot is lezárták, ott sem le-, sem felhajtani nem lehet. A javasolt terelőutakat a megelőző és a követő csomóponton keresztül jelölték ki, vagyis a 61-es kilométernél a Kulcs/Rácalmás csomópont, illetve a 71-es kilométernél a Dunaújváros-centrum csomópont használható.

Az M7-esen a Letenye felé vezető oldalon, Becsehely térségében, a 220-as és a 230-as kilométer közötti szakaszt viszont megnyitották, így a 224-es kilométernél lévő Becsehely csomópont le- és felhajtó ága járhatóvá vált. Ugyanakkor főváros irányába ugyanezt szakaszt lezárták, a Becsehely csomópont le- és felhajtó ága is zárva van.

Szintén az M7-es autópályán, a Kőröshegyi völgyhídon burkolatfelújítási munkák folynak. A terelést átépítették, már a bal pályán folytatódik az aszfaltozás. A 117-es és a 126-os kilométer között a főváros felé tartó sávokat lezárták, a forgalmat a Letenye felé vezető oldalra terelték át, ahol irányonként egy-egy sáv járható.

Rovatok