Index Vakbarát Hírportál

Kiadták a figyelmeztetést, zivatarok rondíthatnak bele a hétvégébe

2024. május 4., szombat 05:51

Szombaton hosszabb időszakokra kisüthet a nap, csökken a csapadékhajlam, de helyenként zápor, néhol zivatar még kialakulhat, főként ismét a Dunántúlon. Északnyugaton erős lesz az északnyugatira forduló szél. A legmelegebb órákban 23–27 fokot mutathatnak a hőmérők.

Szombaton sok napsütésre számíthatunk a kevés gomoly- és fátyolfelhő mellett. Néhol kialakulhat zápor, zivatar. Délelőtt az Észak-Dunántúlon még lehetnek erős, másutt élénk széllökések, de délután mindenütt veszít erejéből a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között várható – írja a HungaroMet.

A meteorológiai szolgálat zivatar miatt öt vármegyére adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat:

Szombaton napközben és este a Dunántúlon (főként Dél-Dunántúlon) egy-egy zivatar előfordulhat. Környezetükben átmeneti viharos (70 kilométer per órás) széllökés, intenzív csapadékhullás (15-25 milliméter) és apróbb szemű jégeső is lehetséges.

Rovatok