Index Vakbarát Hírportál

Súlyos baleset történt a Richter Flórián Cirkuszban

2024. május 5., vasárnap 06:30

Súlyos baleset történt a Richter Flórián Cirkusz szombati előadásán, ahol megsérült egy néző, akit kórházba kellett szállítani. Az esti előadás ennek hatására elmaradt, és megindult egy külső és egy belső nyomozás is, hogy elejét vegyék a hasonló történéseknek. Nem ez volt az első baleset a társulat idei szezonjában, pár hete egy motoros artista esett ki a halálgömbből Győrben.

A szombat délután (május 4.), 3 órakor kezdődő előadáson súlyos baleset történt a Richter Flórián Cirkuszban, amelynek következménye, hogy egy nézőjük súlyosan megsérült. Ennek hatására az esti előadás elmaradt, viszont tájékoztatásuk szerint a vasárnapi nap már menetrend szerint folytatódik tovább, délelőtt 11 órás kezdettel.

A cirkusz a hatóságokkal mindenben együttműködik, és belső vizsgálatot is indítottak a történtek tisztázására és a hasonló esetek megelőzésére. Közleményüket az esetről kérésükre változtatás nélkül közöljük:

„A ma délután 3 órai előadásunk alatt, a lengőtrapéz produkció közben egy szerencsétlen baleset következtében az egyik nézőnk súlyos sérülést szenvedett. Természetesen azonnal mentőt hívtunk hozzá, a szakszerű orvosi ellátása folyamatban van.

A baleset miatt a ma 18 órai előadásunkat nem tartjuk meg, az erre az időpontra megváltott jegyek a holnapi 11 órai vagy a 15 órai előadásunkra lesznek érvényesek! A történtek teljesen letaglóztak bennünket is, a Richter Flórián Cirkusz vezetősége és teljes társulata őszinte sajnálatát és aggódását fejezi ki és mihamarabbi felépülést kíván a balesetet szenvedő nézőjének! Cirkuszunk vezetősége teljes mértékben együttműködik az illetékes hatóságokkal a baleset okainak kiderítésében és azonnali belső intézkedéseket léptetett életbe, hogy elejét vegye a hasonló történéseknek. Cirkuszunk a holnapi naptól a meghidetett időpontokban, a megszokott színvonalon folytatja munkáját.”

Nem ez volt az első baleset idén a társulat életében, alig pár hete, hogy a győri premieren egy motoros artista kirepült a halálgömbből – egy évvel azután, hogy a Magyar Nemzeti Cirkusz szolnoki előadásán kísértetiesen hasonló eset történt. 

Rovatok