Index Vakbarát Hírportál

Egymás után két baleset történt a budakalászi turbókörforgalomnál

2024. május 6., hétfő 12:37

A Magyar Közút kamerái egymás után két balesetet is rögzítettek a budakalászi turbókörforgalomnál. Mint írták, nem történt nagyobb baj.

A Magyar Közút számolt be arról vasárnap este, hogy a 11-es főút és az M0-s autóút csomópontjában egy úgynevezett turbókörforgalom található, ahol két sávon, jelzőlámpás irányítás mellett haladhatnak a járművek.

Nemrég a mellette lévő kameráik egymás után két balesetet is rögzítettek. Az elsőnél alacsony sebesség mellett – nem szándékosan – driftelni kezdett egy kisebb személyautó, kicsúszott, majd egy táblát és egy jelzőlámpát is kidöntött.

A Magyar Közút munkatársai gyorsan a helyszínre érkeztek, hogy helyreállítsák a megrongált forgalomtechnikai berendezéseket, ám akkor újabb baleset történt. Egy személyautó a turbókörforgalom külső sávjából nem az M0-ra hajtott fel – neki csak ez az irány volt megengedett –, hanem befordult Szentendre irányába, a belső sávban közlekedő kisteherautó elé. Mint írták, nem történt nagyobb baj. 

Az első eset kapcsán fontos, hogy esősebb időszakban is óvatosan vezessünk, és kalkuláljunk azzal, hogy más tapadása van a járműnek, más tempóval és ívben kell közlekedni. A második esetben pedig egy hasonló turbókörforgalomnál figyeljük a jelzéseket, mielőtt még behajtunk, hogy az egyes sávokon milyen irányokba és módon tudjuk majd elhagyni a csomópontot

– tanácsolta a Magyar Közút, hozzátéve, hogy tévesztés esetén sem kell pánikba esni, csak „menjünk tovább, amerre a sáv vezet, és utána előbb-utóbb úgyis biztonságosan tudunk majd korrigálni, visszafordulni, maximum egy kis kitérőt fogunk tenni”.

Rovatok