Index Vakbarát Hírportál

Egy cseh hajléktalan gyilkolt Miskolcon

2024. május 6., hétfő 19:19

Szombat hajnalban egy elvágott torkú hajléktalan nőt találtak Miskolcon, a Tiszai pályaudvar közelében. A nagy erőkkel folytatott nyomozásnak köszönhetően az elkövetőt még aznap sikerült beazonosítani és őrizetbe venni. A rendőrség tájékoztatása szerint az elkövető egy 26 éves cseh hajléktalan férfi, aki szexuális kapcsolatban állt a meggyilkolt nővel.

Mint mi is megírtuk, szombat hajnalban holtan találtak egy nőt a miskolci Tiszai pályaudvar környékén, a Kandó Kálmán téren. Mivel a helyszínelés során idegenkezűség gyanúja merült fel, a rendőrség emberölés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

A rendőrség tájékoztatása szerint a rendelkezésre álló adatok alapján május 3-án, 19.50 körül a pályaudvar mellett füves, bokros területen egy férfi tettleg bántalmazott egy 48 éves, lakcím nélküli, de Miskolcon tartózkodó nőt, akinek elvágta a nyakát – íjra a BOON. A rendőrök széles körű adatgyűjtést folytattak, digitális nyomokat rögzítettek, ez alapján sikerült felállítaniuk egy személyleírást, illetve egy olyan használható fényképet rögzíteni, ami alapján soron kívüli körözést tudtak elrendelni.

A nagy erőkkel folytatott nyomozás eredményeképp a rendőrök még aznap azonosították, elfogták, majd őrizetbe vették azt a férfit, aki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható.

Cseh hajléktalan gyilkolt

A nyomozás részleteit a megyei lap ismertette. Eszerint a körözés elrendelése után alig két órával a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Füzesabonyi Rendőrkapitányság járőrei igazoltatták és előállították Füzesabonyból a keresett férfit. Ezzel egy időben felvették a kapcsolatot a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központtal is, akik segítettek a beazonosításban, ugyanis az adatgyűjtés során felmerült, hogy külföldi elkövetőről lehet szó.

A személyazonosság beazonosításával nyilvánvalóvá is vált, hogy egy 26 éves cseh állampolgárságú férfiről van szó, aki ugyancsak lakcím nélküli, illetve semmilyen irattal nem rendelkezett az előállítás folyamán.

Ezt követően a férfit előállították a vármegyei rendőr-főkapitányság vizsgálati osztályára, ahol gyanúsítottként hallgatták ki kirendelt védő jelenlétében. A kihallgatás tolmács segítségével zajlott, ugyanis a férfi egyetlen szót sem tud magyarul.

A nyomozás jelenlegi szakaszában annyit tudni róla, hogy három éve hagyhatta el Csehországot, és azóta cél nélkül csavargott hazánkban és a környező országokban.

A büntetett előéletével kapcsolatban egyelőre nincs információ. A kihallgatás során a férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Az áldozat a gyilkos párja volt

A nyomozás során kiderült, hogy a 26 éves cseh nemzetiségű férfi magyarországi tartózkodása során ismerkedett össze a 48 éves meggyilkolt hajléktalan nővel, hogy aztán szexuális kapcsolat alakuljon ki köztük. A romantikus történet azonban hamar véget ért, amikor a férfi minden motiváció nélkül brutálisan megölte a nőt.

A rendőrség szerint egyelőre nincs információ arról, hogy mikor ismerkedett össze a férfi és a nő, és milyen kapcsolat volt köztük. A kamerafelvételek elemzése során annyit tudtak megállapítani, hogy a gyilkosság előtt együtt töltötték az időt.

A hatóságok tájékoztatása szerint a bűncselekmény indítékát még nem sikerült kideríteni. Elmondásuk szerint erősen motiválatlan cselekménnyel állnak szemben, az elkövető sem volt hajlandó válaszolni erre vonatkozó kérdésre.

Rovatok