Index Vakbarát Hírportál

Autóbalesetet okozott és meghalt Stétz Dániel korábbi Eb-bronzérmes MMA-harcos

2024. május 6., hétfő 09:15

Szombat délután egy fának csapódott és meghalt párjával együtt a korábbi MMA-harcos, Eb-bronzérmes Stétz Dániel. A testépítő a hírek szerint hosszú előzésbe kezdett luxusautójával, amelyet már nem tudott befejezni, mert elé kanyarodott egy idős nő. A nagymama a hírek szerint később belehalt sérüléseibe, a vele utazó unokája életéért még mindig küzdenek.

Szombat délután az 58-as főút Pécs felé vezető oldalán, Szalántánál egy Audi S5 és a sportoló, testépítő Mercedes AMG GT-je is előzésbe kezdett, de már csak az Audi tudta befejezni a műveletet. Történt ugyanis, hogy az előzött Suzuki Ignis balra tervezett kanyarodni, kitette az indexét és megkezdte az irányváltást, viszont az idős női sofőr nem látta, hogy autóját éppen nagy sebességgel előzik. Az első autó még félre tudta rántani a kormányt és megúszta egy koccanással, viszont Stétz Dániel Mercedese telibe kapta a kanyarodó autót. Az ütközéstől a Suzuki eleje leszakadt, Stétz és a vele utazó barátnője pedig lerepült az útról a luxusautóval, megpördült és egy fának csapódott. Az autó hátsó tengelye kiszakadt, maga a kasztni pedig a felismerhetetlenségig roncsolódott.

A baleset-info.hu szerint a két luxusautó sofőrje versenyzett egymással, de legalábbis nagyon gyorsan haladtak.

Stétz Dániel és barátnője az ütközés következtében azonnal életét vesztette, az Ignisben utazó nagymamát és unokáját életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A Sportal értesülései szerint az idős hölgy a kórházban belehalt sérüléseibe, a gyermek életéért pedig még mindig küzdenek.

A portál megkeresésére Stétz egyik ismerőse azt monda, hogy „a zord, ijesztő külseje ellenére mérhetetlenül nagyszívű, jólelkű és igaz barát volt. Rengeteget ültem mellette kocsiban. Tény, hogy nem vezetett lassan, de soha nem veszélyeztette mások életét, nem lépett túl a saját határain, sőt ő volt az, aki rendszeresen rám szólt, hogy hova sietek.”

Rovatok